Overvejer du at investere i en saunatønde?

En saunatønde kan være et lille frirum i en travl hverdag

Nyder du at sidde i sauna og blive varmet godt igennem? Det er svært ikke at gå lidt ned i gear, når man sidder i en varm sauna, og varmen får musklerne til at slappe af. Og tænk at kunne få den følelse af velvære hjemme i din egen have – enten alene eller sammen med venner eller familie? Det kan lade sig gøre, hvis du investerer i en af de mange flotte saunatønder, der er på markedet.

[Nyd en rolig og afslappende stund i din helt egen saunatønde

Hvis du ikke er helt med på, hvad en tøndesauna mere præcist er, så er det en sauna, der har form som en liggende tønde. De findes i mange forskellige modeller og størrelser, så der er saunatønder for enhver smag.

Saunatønder fås blandt andet med og uden vinduer. Du kan sågar få en tøndesauna med panoramavindue. Der findes også modeller med omklædningsrum, og saunatønder fås med forskellige varmekilder. Hvis du indimellem har overnattende gæster – og tilstrækkelig plads i haven – kan du også overveje en model, der på bare 5 minutter kan laves om til gæstehus – det er da praktisk og samtidig en sjov oplevelse at give sine gæster.

En tøndesauna kræver en plan overflade i haven i den rigtige størrelse. Vælger du en model med elvarme, skal den naturligvis være i nærheden af en strømforsyning. Modeller med brændeovn kan derimod i princippet placeres hvor som helst.

Hvis du vil gå all in på velværeoplevelser i haven, kan du overveje at supplere med et vildmarksbad.

Saunatønder i topkvalitet

En af de virksomheder, der sælger saunatønder, er Spa & Sauna i Holstebro. Saunatønderne fra Spa & Sauna er alle fremstillet i ThermoWood. Det er fyrretræ fra Finland, der er blevet opvarmet til 220 grader samtidig med, at der er blevet tilført vanddamp. Denne behandling gør, at træet har større modstandskraft overfor det nordiske klima. Vikingerne behandlede også deres træ med ild og vand, så metoden er ikke nogen ny opfindelse.

Når du køber en tøndesauna hos Spa og Sauna bliver den leveret samlet.