Drop rygningen – den bedste beslutning for hele familien

Ryger du? Det er sikkert ikke noget, din familie synes særlig meget om. Rygningen kan nemlig påvirke dem på flere punkter, end du lige tror.

I dette indlæg gør vi dig klogere på, hvorfor det er en god idé at stoppe med at ryge. Både for dig og for din familie. Ved at stoppe med at ryge kan du:

  • Få mere luft i økonomien
  • Være mere til stede
  • Nedsætte passiv rygning.

Mere luft i økonomien

Når du vælger at stoppe med at ryge, kan du spare en masse penge. Det er nemlig forholdsvist dyrt at være ryger. Det virker måske ikke som meget at skulle give 40 kr. for en pakke cigaretter. Det kan dog hurtigt løbe op, hvis du køber en pakke cigaretter hver dag.

På en måned løber det op i 1.200 kr. bare på cigaretter. Kigger vi på et år, vil du bruge 14.400 kr. på cigaretter. Ved at stoppe med at ryge kan du derfor spare en masse penge.

Når du får lidt mere luft i økonomien, har du mulighed for at bruge pengene på noget andet. Det er noget, din familie kan få glæde af. I får nemlig mulighed for at tage ud at opleve nogle ting sammen. Det kan for eksempel være en tur i en forlystelsespark. Der vil nemlig være plads i budgettet til det.

Ved at stoppe med at ryge får du derfor mulighed for at give din familie flere oplevelser og ting.

Du er mere til stede

Hvis du ryger, skal du sikkert hele tiden udenfor for at tænde op i en cigaret. Det er tid, hvor du er væk fra din familie. Det virker måske bare som et par minutter, hvor du kort trækker dig væk fra fællesskabet. Det kan dog være, mens du er i gang med at lege med dine børn, at du får lyst til en cigaret.

Det er ikke sjovt for et barn pludselig at blive tilsidesat, fordi du har brug for en cigaret. Det kan være yderst sårende for et barn, som måske ikke helt forstår, hvad grunden er.

Ved at stoppe med at ryge har du bedre mulighed for at være mere til stede. Du kan få mere tid med din familie. De vil helt sikkert kunne mærke en forskel på, at du ikke skal ud at ryge i tide og utide. På det punkt kan der derfor klart være en fordel at stoppe med at ryge.

Mindre passiv rygning

Har I lavet en regel om, at du gerne må ryge indenfor i jeres hjem, er der nogle ulemper. Du udsætter nemlig dine familie for passiv rygning. Det betyder, at de også vil blive påvirket af, at du ryger. For din families skyld er det derfor klart en fordel at stoppe.

Det vil selvfølgelig også gøre en stor forskel for den passive rygning, hvis du går udenfor. Alternativt kan du vælge at benytte en e-cigaret for eksempel fra www.smoke-it.dk. På den måde vil du nemlig ikke udsætte din familie for passiv rygning.

Den bedste løsning vil dog altid være at stoppe med at ryge. Det er den bedste løsning for dig og din familie.