Har du ondt i fødderne?

Dette er sponsoreret indhold

Har du også haft ondt i fødderne på det sidste? Eller har du måske under fødderne? Det er et typisk resultat af en stresset og travl med en masse skridt, som bare slider på dine fødder og gør dem trætte op ad dagen. Der kan både være et resultat af job eller at dyrke motion eller måske en kombination af begge, men uanset er det vigtigt at have fokus på, så man ikke får skader. Her er der nogle forskellige faktorer, som spiller ind såsom fodtøj, fodsåler eller kropsholdning. Læs med her og find ud af, hvorfor du har ondt i fødderne.

Det er ikke optimalt at gå rundt og døje med fødderne. Især ikke når vi er så afhængige af dem. Det er jo dem, som får os rundt til alle de ting, som vi skal nå, og derfor har vi også et ansvar for at give dem noget ordentligt at gå på som fx fodtøj. Fodtøj spiller en vigtig rolle, fordi de lægger bunden for vores krop. De beskytter os mod de hårde sten, som mange veje eller stier er belagt med, samt asfalt på de mange løbestier, som vi finder rundt omkring i gadelivet og i skovene. Fodtøj er tiltænkt som en støtte til fødderne, og det er derfor ikke optimalt, at de ikke lever op til at give os den beskyttelse, som vi har brug for for ikke at få ømme fødder. Det er alfa omega, når vi snakker om fodtøj og fodsåler, at disse gør deres job ordentligt, for ellers er du jo ikke beskyttet.

Derudover skal vi være mere fokuserede på smerterne i fødderne og må ikke bare glemme dem, for det er ikke bare en bagatel, som vi ikke skal give opmærksom. Det er vigtigt at være opmærksom på, når kroppen siger, at noget gør ondt, så man kan handle på det. Og det er vigtigt, at man handler på det, fordi kroppen ikke ville fortælle dig, at der var noget galt, hvis det hele fungerede, som det skulle. Kroppen er jo designet til at fungere optimalt i mange år, og vi er for det meste også gode til at lytte til den. Det er jo også derfor, at vi lever i så mange år, MEN mange mennesker tror bare, at det er helt normalt at gå rundt og have ondt i fødderne, og det er det altså ikke. Husk at lytte til dine smerter.