Hurtig udvikling, hurtigt udskiftning

Når der købes tøj til de yngste i familien, kan man nemt forberede sig på, at tøjet ikke passer særlig længe. Børn udvikler sig hurtigt, når de er helt små og vokser fra deres tøj. Måske bør man derfor overveje, når man køber sommerjakker til børn, hvilken prisklasse man skal kigge på.

At blive forældre er dyrt. Eller er det?

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at have et barn. Der er mange udgifter, man skal lægge til, hvis man førhen bare var vant til at være et par og have den økonomi, der passer på 2 personer.

Selvom det er et lille barn, bliver man nemt overrasket over, hvor mange remedier, det kræver – især hvis det er første gang, man går igennem denne process. Hvis man vil undgå den helt dyre fornøjelse, er der dog nogle ting, man kan gøre sig bevidst om. Det er selvfølgelig ikke alle, der vil spare på det punkt, for mange nyder at gå all in, når det første barn fødes.

Gem og vær kreativ

Det er klart, at der skal købes en masse nyt lige når man får et barn – dette kan ikke undgås, for man står og mangler det hele. Der skal både købes legetøj, barnevogn, klapvogn, tøj osv. Det er bare sådan, at de nævnte ting er noget, der hurtigt vokses fra i takt med at barnet udvikler sig. Det første beroligende og stimulerende legetøj, der fås i form af fx rangler bliver hurtigt uinteressant, og tøjet bliver for småt.

Den første gode måde, hvorpå man kan spare penge, er at sætte sig i det kreative hjørne. Man kan fx strikke heldragter – det er både en mere bæredygtig måde at give sit barn nyt tøj på, og så er det en hurtig process, der ikke kræver meget garn, når barnet er helt lille.

Genbrug

I og med, at alle førstegangstingene er noget, man bruger ganske kort, kan man derfor sagtens genbruge. Dette er en god løsning, i og med at alle skal skifte tingene ud løbende, så hvorfor ikke gå sammen om at genbruge de remedier til hinanden.

Det kan både være i den lukkede kreds, hvis I er flere, der har børn. Men det skader heller ikke at købe fx en brugt barnevogn på nettet. Man kan være forsikret om, at den ikke har mange år på bagen.