Hvad skal man være opmærksom på med sin senior hund?

Som alt andet ældes hunden også, og nogle hunderacer hurtigere end andre. Selvom hundens levetid er kort sammenlignet med menneskets, ser man i dag at hunde lever længere end tidligere, der kan være flere årsager til dette, men en hovedårsag er at vi er blevet bedre til at passe på vores hunde. Så hvad kan man som ejer gøre for at opnå den bedst mulige tilværelse for sin seniorhund?

Hvad er en seniorhund?

Senioralderen kommer, ligesom for mennesker, ikke pludseligt. Det er en langsom og gradvis proces. Denne proces starter som regel når hunden er otte år, dog kan det variere lidt alt efter hundens størrelse. Da de mindre hunderacer bliver ældre end de større. Når processen går i gang, kan man se en gradvis svækkelse af kroppen.

God pasning og pleje

Man skal være opmærksom på, at når en hund ældes, nedsættes stofskiftet. Hvilket betyder, at hunden har behov for mindre føde. Evnen til at optage og fordøje svækkes ligeledes, hvilket kan føre til diarre eller forstoppelse. Det er derfor vigtigt at give din seniorhund det rigtige foder, der kan kompensere for de ting, som kroppen ikke længere selv er i stand til. Senior hundefoder er en god ide at bruge til din hund, som er særligt tilpasset din hunds alder og aktivitetsniveau.

Nyd tiden med din hund

Selvom det er vigtigt at have fokus på din hunds velvære og sundhed, er det også vigtigt at bruge tid sammen med den. Et hundeliv er kort, og endnu kortere når man begynder at mærke at hunden ældes. Sørg derfor at nyde tiden og gå lange ture, bade ved havet, kaste bold og lege i haven med din hund. Hvis i begge er glade og nyder tilværelsen, bliver din hund automatisk sundere og opnår en bedre livskvalitet.