Hvordan holder du familien sund og aktiv?

Når det kommer til sundhed, så er det ikke altid kun for en selv man kæmper. De fleste kæmper med at holde sig selv sund og i god form, men faktisk så er det også super vigtigt at man forsøger at hjælpe folk omkring sig.

At holde sig i gang med motion og sunde kostvaner er meget nemmere hvis man har folk omkring sig, som også forsøger at holde samme rytme. Hvis man omgives med familie og venner, som ikke tager sine kostvaner seriøst, så kan det være svært at holde motivationen. Nogle gange har man lige brug for at blive samlet op, og så kan man lidt igen. Det får man ikke, hvis ens tætte omgangskreds ikke også forsøger at oprethold en sund livsstil.
Ens nærmeste omgangskreds er som regel ens familie, hvorfor det kan være en rigtig god idé at få hele familien med på sundhedsvognen, da det gør det nemmere for dig selv, men du gør også en rigtig god gerning overfor din familie i sidste ende. Men hvordan får man dem med på vognen? Og hvordan skal ”vognen” overhovedet se ud? I denne artikel kigger vi lidt nærmere på, hvordan man holder sig sund og aktiv som familie.

 

Man starter altid med kosten

Det er blevet meget kliché, men der er jo også hold i det. Skal man opretholde en sund livsstil, og skal man tabe sig, så er det første og mest vigtigste sted man skal ændre vaner altså ved ens kost. Det er nemmere at opretholde en sund kost, hvis hele husstanden også gør det. Det kan være svært at takke nej til sovs og pomfritter alene.

Skær lidt ned på kartofler, ris og pasta – og få erstat det med alt grønt. Hold lidt igen med sovsen, og spis måske kun 1 rundstykke om søndagen fremfor 2. Det lyder måske ikke af meget, og det er det såmænd heller ikke, men hvis man gerne vil ændre livsstil, og dermed ikke blot være på en kur, så gælder det om at skære roligt ned, og motionere lidt mere. På den måde som nyder man stadigvæk livets goder.

 

Dyrk motion sammen eller derhjemme

Det kan være svært at slæbe sig selv ned i fitness engang i mellem, og der kan det være godt med et redskab derhjemme. En billig romaskine eller en spindings-cykel er super nem at have stående i kælderen eller i garagen, og så er det bare om at træde op og begynde at cykle/rive. Man kan endda opstille et fjernsyn til imens man er i gang!

Og så hold hinanden op på motionen – gå eller cykel lange turer sammen. Det er sjovere og man kommer oftere afsted!