Køb mandelgaven i god tid

Plejer du at stå for den årlige mandelgave? Det kan nogle gange være svært at finde ud af hvad man skal købe – især hvis det skal være noget, som alle familiemedlemmer kan bruge. Der er mange fordele ved at begynde på planlægningen i god tid. Det skyldes, at du kan støde på vilde tilbud, hvis du f.eks. bestemmer dig for at købe mandelgaven allerede om sommeren. Den enkelte familie har som regel et budget for hvad mandelgaven skal koste. Ved at købe diverse ting på tilbud om sommeren, så kan du ende med at få meget mere for pengene og dermed være heldig at kunne købe en ekstra ting til årets mandelgave.

Find på en god gaveide:

Det er meget forskelligt hvad den enkelte familie plejer at købe i mandelgave. Nogen køber udelukkende noget der har relation til julen, imens andre køber lækre sager som f.eks. slik. For nogen familier betyder det meget at mandelgaven kan bruges til noget. Derfor vil køkkenartikler f.eks. kalde i god jord, da dette er noget som alle kan bruge. Hvis der både er mange voksne og mange børn kan det være en god ide, at lave en mandelgave til børn og voksne. Det kan være svært at finde på en gaveide, der matcher begge målgrupper. Det kan være lidt nemmere at dele det op, da man til børn kan finde på noget lidt mere kreativt og sjovt.

Hold øje i sommermånederne:

Hvis du ved hvad du skal købe, så kan det være en god ide at gøre det allerede om sommeren. Det skyldes, at der ofte er sommerudsalg på diverse ting og sager i butikker og på hjemmesider. Hvis du går meget op i priser, så vil du slet ikke kunne lade være med at sammenligne priser. Jo mere du undersøger, desto større chance er der for at du finder mandelgaven til en god pris. På internettet kan du finde inspiration til hvad du kan købe i mandelgave. Mange danskere finder stor inspiration i dette, da man ofte kommer på ideer, som man aldrig selv ville finde på.

Hvad gør de enkelte familier:

Der findes ikke nogen opskrift på hvad en mandelgave skal indeholde. Derfor er der frit spil til at finde ud af hvad man gerne vil købe. Der er ofte nogle traditionelle mandelgaver, som folk typisk vælger, hvis de ikke kan komme på ideer selv. Hos mange børnefamilier sørger forældrene for at børnene på en eller anden måde får mandelgaven. Ofte kan mandelgaven gå på skift fra år til år, eller også ser man at familier klistrer mandler under børnenes stole. I princippet er dette snyd i forhold til juletraditionerne, men det er forskelligt hvordan man sammensætter reglerne.

Gør noget ud af indpakningen:

Udover at købe selve mandelgaven, så er der mange som gør meget ud af at pakke gaven flot ind. Det vil sige, at der også skal købes flot indpakningspapir, gavebånd og eventuelt et kort eller små pynteting på gaven. Jo mere man gør ud af indpakningen, desto mere indbydende bliver gaven også. Det er meget sjovt at lave mandelgaven om til en snydegave. På denne måde bliver familiemedlemmerne meget mere interesserede i at vinde gaven, så de kan finde ud af, hvad der gemmer sig i pakken.