Sådan giver du fødselsdagsfesten mere liv

I en klassisk dansk kernefamilie er der typisk en hel del fødselsdage og fester i løbet af året, men der har dog alle tendens til at være lidt ens. Ofte er det den klassiske hvor gæsterne ankommer ved kaffetid til en bolle og et stykke kage, for derefter at sidde og snakke indtil at der igen skal mad på bordet. Det kan dog godt blive lidt trivielt, så i denne artikel tager vi et kig på hvordan at du kan pifte fødselsdagsfesten en smule op, således at dine gæster får en rigtig ”wauw-oplevelse”.

Skal der være fest, så lad der være fest

Hvis du gerne vil holde et brag af en fødselsdagsfest for familien, uanset om det er barnet på 5 år eller den store teenager der skal fejres, så kræver det også at gæsterne kan mærke at du har gjort lidt ud af dagen. Hvis du skal have dine gæster med på en fest med højt humør fra start, så er der godt at give udtryk for at de nu er landet til årets fødselsdagsfest. Dette gør du ved at pynte op, planlægge nogle sjove lege eller noget helt trejde med en sjov udendørsaktivitet, som familien næppe havde ventet.

Hvis du for alvor skal løfte stemningen, så kan du overraske dine gæster ved at snige et konfettirør af når gæsterne har sat sig til bords. Det giver store smil og højt humør (eventuelt også en lidt større rengøringsopgave efterfølgende, men mon ikke det er det hele værd?). Så er stemningen for festen lagt og herfra kan det kun blive et brag af en fest, hvor folk er lidt mere klar på at lege diverse festlege efterfølgende. (Konfettirør kan købes hos Confetti World, som er en dansk webshop med alt inden for konfetti)

Sjove lege giver en sjovere fest

Hvis du gerne vil underholde dine gæster, så skal du tage dem med bukserne nede så at sige. Planlæg noget som de på ingen måde forventer, dog stadig noget som du ved at dine gæster alle sammen kan være med til, samt har lyst til. Det er måske næppe den bedste idé at invitere farmor med på paintballbanen, men tænk hellere i sjove festlege og små udfordringer i grupper, som familien kan løse sammen. På denne måde flyver tiden afsted og alle dine gæster hygger sig med sjove lege omgivet af konfetti – det kan vist roligt siges, at det er den helt rette stemning for et brag af en fødselsdagsfest.

Hvis du er i tvivl om hvilke lege der kunne være relevante, så kan du altid bruge internettet, hvor du uden tvivl kan finde et stort antal hjemmesider, som har både sjove og udfordrende lege.