Sådan holder du bedst sygdom og bakterier væk

Ovenpå at tilværelsen de seneste par år har været præget af en verdensomspændt epidemi, kan vi vist alle blive enige om, at vi er blevet mere opmærksomme på, at have en god håndhygiejne. Både for at passe på os selv og hinanden.

En del af vores hverdag

Som følge af den øgede opmærksomhed omkring forebyggelse af smitte og de tillagte restriktioner, er vi kommet ind i en slags rutine. Det at spritte hænder af er blevet en fast del af vores hverdag, kontra tiden før COVID-19.

Du kan ikke undgå, når du for eksempel tager ud og handler, henter ungerne i daginstitution, eller på anden måde færdes i et offentligt rum, at støde på en spritstander.

3 gode råd til god håndhygiejne

  1. Vask hænder grundigt og ofte. Så vidt det er muligt er det vigtigt at du altid vasker hænderne grundigt med sæbe efter hvert toiletbesøg, inden du skal til at lave mad i køkkenet og hver gang du ved, at du har været i kontakt med alle mulige former for bakterieflader.

  2. Tør overflader af ofte. Det er en rigtig god idé at du køber en desinficerende sæbe som du kan bruge til at tørre overflader af ofte med. Overflader der tit er eksponerede for mange bakterier er blandt andet din fjernbetjening, tastaturet til computeren, dine tablets og alle bordoverflader. Derudover er rengøring af badeværelset med et produkt der desinficerer et godt tiltag for at forebygge smitte og holde sygdom for døren.

  3. Sprit af med håndsprit. Som nævnt er det ikke til at komme udenom med håndsprit. Heldigvis er sortimentet stort og der er mulighed for at finde håndsprit i alle størrelser. De fås ned i de helst små rejsestørrelser til større størrelser der fås med pumpe. Dermed er du sikret både når du er på farten og derhjemme