Sådan omdanner du til en sund livsstil

En sund livsstil er noget vi alle bør stræbe efter, men alligevel er det kun de færreste der vedligeholder en sund livsstil. Mange har perioder hvor motivationen er i top, og derfor spiser sundere og motionere mere, men så snart motivationen forsvinder, så er man tilbage til den gamle livsstil.

Der kan være mange grunde til, at man ønsker at leve sundt. Ofte er det forbundet med udseende, og er altså ikke drevet af, at leve et langt og sundt liv. Det er også ok, for formegentlig så skifter ens prioriteringer med tiden, og i sidste ende skal man blot være glad for, at man får levet nogenlunde sundt.

Men hvad indebærer en sund livsstil egentlig? Er det blot motion og sunde kostvaner, eller er der faktisk mere til det end de to ting? Vi kigger i denne artikel lidt nærmere på, hvordan en sund livsstil ser ud i 2020, og hvordan du kan komme i gang med at leve sundere.

Rigtig sundhed kommer indefra

Det er vist ikke gået nogens næse forbi, at man skal spise sundt, hvis man ønsker at kroppen skal fungere optimalt. Det nytter ikke noget at spise burger, chips og drikke en masse cola – om man så forbrændte alle kalorierne ved at træne i urealistiske mængder – nej, for at kroppen skal fungere ordentligt, og undgå diverse sygdomme, så gælder det om at give kroppen en sund og varieret kost.

Også hår, hud og negle er særdeles påvirket af, hvad du putter i din krop, og hvis du har udfordringer med en af disse, så kan det være at du skal begynde at kigge på dine kostvaner. Man kan selvfølgelig også pleje hår, hud og negle udefra, med f.eks. Castor olie, som også har en fin effekt, men står ej fantastisk alene og uden en sund kost.

Motion er uundgåeligt for dit helbred

En sund livsstil er ikke til at opnå, hvis ikke man motionere – man kommer ikke udenom. Det behøver dog ikke at være i store mængder, som de sociale medier ellers er gode til at fremstille det som. Moderat motion i form af gåture, cykelture og enkelte stunder hvor pulsen rigtigt får lov at banke, er længe nok hvis man har sine kostvaner på plads.