3 aktiviteter med børn når det er koldt

Jeg skriver denne tekst i Januar og det er koldt, vådt og ikke så spændende. Men i nat skulle det fryse til og så er der jo en god chance for at det sner eller at søen fryser til, i hvert fald hvis det bliver ved.

Så hvorfor sidde og være irriteret på hvor mørkt og koldt det er, når nu vi kan komme ud i den friske luft og hygge os med kælk, skøjter og ski.

Her får du 3 forslag til aktitiveter der passer til vinterens kolde og mørke vejr!

Kælk
Når sneen har lagt sig skal danskerne ud og kælke og det skal du da også! Selv om vi er et fladt land har vi overraskende mange gode kælkebakker.

Der er det med kælkning at det er en aktivitet der er lige sjov for voksne som for børn. De mindste kan sætte sig på plastikkælken der er formet som en tallerken, mens de voksne kan tage den gammeldags kælk i træ med jernmeder. Så får begge fart på!

Bobslæder er en anden populær kælketype som er billig og nem at bruge. Der sidder man lavt og kan rigtig mærke farten, men mangler dog typisk et rat, så man må styre med fødderne.

En anden mulighed er ratkælken som er alle drenges drøm. Det kan være fra Stiga eller Hamar og med sådan en kælk får man meget fart på, så ikke for de mindste.

Skøjter
Hvis der er koldt men knapt så meget sne er det måske mere skøjter der skal til. 

Det er også lige sjovt som kælken og kræver kun et par skøjter til et par hundrede kroner. 

Justerbare skøjter er her de mest populære af slagsen til børn, fordi de kan bruge det næste år og næste år igen, da man kan gøre skallen på skøjten længere eller kortere.

Voksne kan købe et par fritidskøjter med komfortabel støvle eller et par ishockey skøjter, som der er mange af brugt.

Langrendsski
Sidste forslag er til de modige. Her skal der ligge noget mere sne, men hvis der gør det, så er langrendsski en super fed oplevelse der både er super motion og en naturoplevelse.

Flere steder i landet er der preparerede løjper, såfremt sneen altså bliver liggende længe nok til det giver mening. 

Her skal man gerne tale med en ekspert før man køber, for der er en del at lære med bindinger, støvler og smøring.