Guide: Find let den rette sovepose til dine børn

Som barn findes der næsten ikke noget mere magisk end at tage med familien på campingtur for at sove i telt. Her skabes gode minder i familiens skød med den skønne natur som bagtæppe, og en tur i det fri er derfor altid en god aktivitet til en almindelig weekend eller en ferie.

Men inden du kan hive de små poder med på telt- eller campingtur, skal de naturligvis have det rette udstyr. Her er bl.a. en sovepose helt uundværlig, da det er den, der sørger for, at dine børn kan holde varmen, når solen går ned, og temperaturen falder.

Derfor kan det betale sig at bruge lidt tid på at vælge en god sovepose til dine børn, som passer til formålet. Men hvad skal du helt konkret kigge efter? Det kan du læse mere om på friluft.dk/soveposer/boern, mens du også kan finde mere information herunder.

Børnesoveposer til alle sæsoner

Når du vil købe en sovepose til dit barn, er det først og fremmest vigtigt at kigge på, hvor og hvornår den skal bruges. Hvis soveposen kun skal bruge til at overnatte hos venner og familie inden døre, kan du sagtens slippe afsted med at købe en let sommersovepose, men så snart soveposen skal bruges udenfor på andre tidspunkter af året end midt på sommeren, er der nogle andre ting, du skal kigge efter.

En sommersovepose er fin, når temperaturen ikke når ned under 10-15 grader, men selv om sommeren kan temperaturen let komme længere ned om natten. Derfor er det en god idé at kigge efter en sovepose med mere isolering, hvis du gerne vil have dine børn med på camping i al slags vejr samt i andre sæsoner end sommer.

Her kan du kigge efter vintersoveposer eller såkaldte 3-sæsons soveposer, der er designet til at blive brugt det meste af året. Vintersoveposer er de varmeste, da disse er udviklet til at blive brugt under lave temperaturer om vinteren. Med en vintersovepose kan dit barn holde sig varmt i temperaturer på ned til -10 grader, og denne type sovepose er derfor et godt valg for dig, der gerne vil være dækket godt ind, hvis dit barn camperer med for eksempel spejderklubben året rundt.

Hvis der ikke er behov for at campere om vinteren, kan du kigge efter en 3-sæson sovepose i stedet. Her får du mere isolering end i en sommersovepose, så dit barn bliver dækket godt ind til campering både kølig sommer, efterår og forår.

Størrelse og form

Det er vigtigt at vælge en børnesovepose, der passer i form og længde til dit barn. Her kan det være fristende at vælge en stor sovepose, så barnet har noget at vokse i, men det er faktisk ikke en god idé. Det er nemlig svært for en lille krop at varme en stor sovepose op, da meget kølig luft får plads til at cirkulere.

Det bedste er derfor at vælge en sovepose, som passer præcis til barnets størrelse, da barnet på den måde får den bedste isoleringseffekt. Du kan også overveje at vælge en justerbar børnesovepose, som kan udvides i længden, efterhånden som barnet vokser sig større.