3 forslag til en billig ferie med familien

Det behøver ikke at være dyrt, når hele familien skal på sommerferie. Det er ikke hvert år, den store udlandsrejse skal danne rammen om familieferien, og der er da også rigeligt med mulighed for at komme på en god og billig sommerferie i Danmark. Herunder følger en række gode råd til, hvordan I kommer billigt på ferie helt uden at gå på kompromis.

Tag på telttur

En telttur med hele familien er en oplagt måde at være sammen på, hvis I godt kan lide campinglivet. I behøver ikke mere end noget køkkengrej, en god festivalstol, telt, soveposer og liggeunderlag for at skabe de perfekte rammer til en hyggelig ferie. Hvis børnene er gamle nok, og der ligger en campingplads i nærheden af jeres bopæl, kan I tage på cykeltur til campingpladsen.

Det giver jer mulighed for at komme billigt på sommerferie, og samtidig får I kvalitetstid sammen som familie. Det er en ren win-win-situation, og det kommer med garanti til at være en sommerferie, som børnene vil huske, når de vokser op. Har du ikke også gode minder om de mere primitive sommerferier, da du var barn?

Der er masser af sheltere langs kysten

Danmark vrimler med sheltere, og de er ofte enten til fri afbenyttelse eller kan lejes for et beskedent beløb, der typisk ikke er mere end 20 kr. pr. person. Det giver jer mulighed for at komme billigt på sommerferie, og så er det en smule mere luksuriøst end at sove i telt. Samtidig får I masser af frisk luft, og ofte er shelterne placeret langs kysten, så I også kan bruge dagen på at bade.

En sheltertur kræver nogenlunde det samme udstyr som en telttur – dog er der ingen grund til at medbringe et telt, medmindre pladsen i shelterne bliver for trang. Sørg for at booke tid i shelteren i god tid i forvejen, da de ofte bliver booket mange måneder, før de skal bruges – og så kan I risikere, at turen bliver forgæves.

Byt bolig med gode venner eller familie

Hvis sommerferien ikke skal være helt så primitiv, er der mulighed for at bytte bolig med nogle gode venner. Det er ikke altid det mest praktiske at medbringe hele familien på en primitiv tur til overnatning i det fri. Derfor kan det være en god idé at høre et vennepar, om de er interesseret i at bytte bolig – og det skal selvfølgelig helst være nogle, som er bosiddende i en anden del af landet end jer selv, så I kan få noget forandring, hvor I kan lade batterierne op.