4 simple grunde til, at camping er fantastisk

For dem, der aldrig har været, kan camping virke som en latterlig idé. Hvorfor forlade dit varme, komfortable hus for at sove på jorden under hvad mange vil kategorisere som en stor plasticpose?

Svaret er enkelt. Der er noget helt magisk ved at tilbringe en nat under stjernerne, lytte til naturens lyde, mens du hygger dig i din sovepose. For ikke blot at nævne børn, som er utrolig påvirket af den moderne tid. De får muligheden for at forbinde med naturen som de aldrig har prøvet før. Camping er en genial måde at introducere eventyr i deres liv. 

Men hvis du stadig er i tvivl – så har du her 4 enkle grunde til, hvorfor camping er fantastisk.

1. Det giver mulighed for udforskning og fantasifuld leg.

Børn elsker at tilbringe tid i vilde omgivelser. Det tilskynder til udforskning og fantasifuld leg, og naturen giver virkelig alt, hvad du behøver for at holde dig underholdt. At lege i naturen giver os mulighed for at opdage, lære, teste os selv og tage risici – alt sammen ting, der er afgørende for vores udvikling og velvære.

2. Du vil føle dig som en del af naturen.

At sove udenfor gør dig automatisk til en del af naturen, og at være en del af den er den bedste måde at lære at værdsætte og respektere den. Camping er en fantastisk måde at tage os selv tilbage til vores rødder, og bruge tid på at leve på samme måde som vores forfædre gjorde, og interagere med vores vilde omgivelser. At spise udenfor, lytte til fuglene og se stjernerne på himlen er alt sammen med til at genoplive denne forbindelse.

3. Camping er sundt

Camping er sundt på så mange måder. Ud over de åbenlyse fordele ved motion, frisk luft og øget D-vitaminproduktion, vil søvn væk fra kunstigt lys hjælpe med at nulstille dit søvnmønster, selv efter en nat. Det giver dig mulighed for at slappe af, lade op og forbedre dit humør samt styrke dit bånd mellem familie og venner. 

4. Camping er omkostningseffektivt

Jeg indrømmer, at det er sjovt at bruge penge på udendørsudstyr, men der er intet, der forhindrer dig i at låne et telt og et par soveposer af venner eller familie til din første tur. Og selve camping er meget sundt på din banksaldo. De fleste campingpladser koster ikke det store og børn har desuden lidt svære ved at finde unødvendige ting at bruge dine penge på – midt på en øde mark!

Et af de bedste områder i Danmark, hvor du kan få en helt fantastisk ferie, er camping i hvide sande. Det vestjyske har nogle helt fantastiske campingmuligheder for enhver, som ønsker at være tæt på havet, men samtidig gerne vil opleve og begive sig på tur i det vestjyske kulturliv.