Aktiver din kat

Katten er et populært kæledyr blandt danskerne og der er både mange familier og enlige, som nyder stor gavn af at have en kat. En kat er et selvstændigt dyr, som ikke kræver meget af ejeren. Det kan for nogen være derfor de vælger at få en kat, da den kræver mindre pasning end f.eks. en hund. Samtidig er kattene i høj grad kælne og kærlige, hvilket selvfølgelig også gør det til et attraktivt kæledyr.

Skab et miljø for kattens jagtinstinkt

Helt fra naturens side er kattene rovdyr. De er en del af kattefamilien, som også indbefatter tigeren og løven. Det betyder altså at kæledyrs kattene er født med et vist jagtinstinkt og de vil oftest gerne bruge mange timer udenfor. Vil man gerne bruge mere tid med sin kat indenfor, kan det være en god ide at skabe et miljø, som giver katten følelsen af at være ”på jagt” eller på udkig. Med en kattetunnel kan du give katten muligheden for at lægge sig i skjul, så den kan holde øje med hvad der sker omkring den, lidt ligesom når den jager. Samtidig er det også et aktivitetsværktøj, som kan være sjovt for den at lege med. Kattene er et legesygt dyr, som nyder at være aktive. Med tunnelen vil de både kunne ligge på lur som i naturen, men også løbe rundt i og i ville dermed kunne aktivere katten lige så godt indenfor som udenfor.

Leg med din kat

For kattene betyder tid udenfor og aktivitet meget for deres daglige velbefindende. Dog er kattene som sagt også et af de kæledyr, som nyder at være omkring mennesker og blive kælet med. For er kombinere disse to behov, kunne man vælge at bruge sin tid med kattene, på at lege med og aktivere katten. Det er godt for katten at få den opmærksomhed, ikke blot i sofaen når I kæler med den, men også under leg og aktivitet. Der findes mange sjove muligheder til at lege med din kat, herunder kattetunnelen. Derudover findes der også sjove værktøjer til at lære din kat tricks eller øvelser. Det hele finder du online, så det handler blot om at gå på opdagelse på nettet. Heldigvis har dyrlægerne ikke være tvunget til at lukke under corona, så har du en dyrlæge i dit lokal område, kan du også spørge om hjælp der eller gå på opdagelse i butikken.