Børn skal da være udenfor, skal de ikke?

Har du hørt nogen sige ”udebørn leger bedst”? Eller måske i skolen at ”udebørn lærer bedst”? Der bliver større og større opmærksomhed på vigtigheden af, at børn kommer ud i den friske luft og væk fra skærme og elektronik.

Det styrker børns nysgerrighed, når de kommer ud og roder i skovbunden eller ser på dyrelivet. Det udvikler dem, når de bruger deres krop og deres fysik i den friske luft. Der er en bevægelse omkring folkeskolen, der handler om, at udeskole er vejen frem året rundt.

Det er altid godt vejr

Vejret er omskifteligt, og det stiller krav til tøj og udstyr. Der kan være brug for gummistøvler eller en kasket til at skygge for solen, og vindtæt tøj er der brug for det meste af året i Danmark. Vejret er sjældent et reelt problem, det kræver bare planlægning.

Det handler om at få gode vaner, så det bliver naturligt at søge udenfor. Og det gælder for alle i familien. Du kan nemt finde inspiration på nettet til udendørs aktiviteter for hele familien. Se fx på denne familievenlige blog om opskrifter og livet i en børnefamilie: www.madling.dk

Udeliv giver nærvær

Det giver meget nærvær at gå en tur sammen. Det er også en særlig oplevelse at sove ude, uanset om det er i shelter eller i telt. Det giver også ro og nærvær at lave bål sammen, hvor man kan sidde og tale sammen, eller bare sidde tæt sammen mens man ser ind i flammerne.

En helt anden idé er at besøge et af de danske slotte, hvor der tit både er flot arkitektur og natur. Der er ofte skov og vand i nærheden, så her er der mange store oplevelser at hente i de små ting. Måske kan I tage gips og vand med, så I kan lede efter flotte dyrespor og lave en afstøbning.