Derfor er det vigtigt for børn at lege udenfor

Selvom computerspil, tablets, PlayStation og fjernsyn virker utrolig lokkende for børnene, så er det virkelig vigtigt at børn også kommer udenfor og lege, gerne året rundt. Børnene i denne tid bruger teknologi mere og mere, og glemmer faktisk helt at lege udenfor, hvilket i sidste ende kan være skadeligt for deres helbred. For nogle forældre kan det også virke nemmere at lade børnene lege foran computeren end udenfor i regnen, fordi der er mindre chance for at de falder og slår sig, og de svinder ikke deres tøj så meget til. Det er dog rigtig vigtigt at børnene kommer udenfor og lege, og meget gerne flere gange om ugen. På www.ude-leg.dk kan I finde en hel masse sjovt legetøj og en masse redskaber der ligger op til mange timers sjov udendørs. 

Fordele ved at lege udendørs

Der er utrolig mange fordele ved at lege udendørs, og sikkert også flere end dem du kan læse her. Flere og flere børnelæger og psykologer advarer faktisk imod at der er mange motoriske problemer der ses hos børn, fordi de leger ude mindre og mindre. Børn skal kravle i sneen, rulle i græsset, klatre i træerne og indånde den friske luft. Det er afgørende for barnets fysiske og mentale tilstand. Når børn leger udenfor får de fordele såsom: 

  • Børn der leger udendørs får lov til at føle sig frie, også selvom deres forældre holder øje med dem. At lege indendørs giver ikke helt den samme frihedsfølelse.
  • Udendørs leg er utrolig vigtigt for deres fysiske udvikling. De skal løbe, kravle, hoppe og dreje for at udvikle nye færdigheder, og for at styrke deres motoriske udvikling.
  • Når børn leger udendørs kan de få afløb og spændinger der eksempelvis kan komme i løbet af en skoledag.  
  • Børn der leger udendørs sover bedre om natten. 
  • Ude leg kan være med til at forebygge overvægt hos børn, som desværre ses hyppigere og hyppigere. Når børn leger udenfor forbrænder de helt naturligt en masse kalorier, på en helt naturlig måde som ikke kommer til at ligne egentlig motion for dem. 
  • Udendørs leg stimulerer fantasien og kvaliteten hos børn. De opfinder nye leg, og udnytter deres omgivelser i deres lege. 
  • Kontakt med naturen styrker børn immunforsvar. Jord, mudder, sne, støv osv. gør børn mere modstandsdygtige overfor bakterier. 
  • Sol giver børn masser af D-vitamin og kalk som er vigtigt for at styrke knoglerne. 
  • Børn lære også at tilpasse sig vejre ved at opholde sig udenfor. De lærer deres krop at kende og de lærer at tage ansvar selv, for at tage det rette tøj på til forskellige vejrforhold.