Dyrk aktiviteter med børnene

Børn har brug for at være med i voksenarbejdet i en tidlig alder. For børn ser ikke havearbejde som arbejde, men bruger arbejdet til at udvikle deres fantasi, og finde på andre sjove lege. Havearbejde er med til, at børnene skaber et forhold til naturen, som senere i livet kan blive vigtig. De lærer at forstå den verden, som de færdes i. Samtidig med at børnene får erfaring med at plante frø i urtehaven og lave huler blandt træerne. Udover det kan du få børnene med til at lave ting indenfor, som kan gøre dem klogere på forskellige parameter. Det handler om, at du dyrker aktiviteter med dit barn, så du herved danner en stærkere relation mellem jer.

Idéer til aktiviteter som børnene kan være med til

  1. Tag naturen med ind i jeres aktiviteter. Der er mange måder, hvorpå I kan inddrage naturen i jeres aktivitet. Det kan I gøre ved f.eks. at klatre i træerne, ellers gå en tur i skoven. Her kan I kigge på de små dyr og planter. Dog kan I også sagtens finde disse ude i jeres egen have. Gør børnene klogere, og du vil også selv blive klogere.

2. Hvis din have trænger til at blive ordnet, og kræver en forandring, kan det være en god ide at få fat på anlægsgartner i Århus, hvis du kommer fra det nærområde, da anlægsgartner i Århus kan gøre din kedelige have til en spændende ny have. Måske har du tænkt på før, at du gerne vil have den fikset, men ikke har haft overskuddet til det. Det er derfor, at du skal gøre det nu, mens dine børn også kan få glæde af den.

3. Haven giver mulighed for at udfolde fantasien, hvilket I kan gøre ved at lave en gyngestol eller et legehus, hvor børnene har mulighed for at opholde sig. De kan have legekammerater på besøg, hvor flere timers leg kan foregå i legehuset. Du kan eventuelt selv lave legehuset for, at I kan sætte jeres eget personlige præg. Køb træ, værktøj, maling og et svejsebord. Så er du klar til dit næste byggeprojekt – projekt legehus.

4. Det er blevet den tid på året, hvor det er tid til at finde ud af, hvad der skal plantes i køkkenhaven. Mulighederne er mange, men prøv at inddrag børnene. Det er en lærerigproces for et barn at se, hvor den mad, som de spiser kommer fra. Tag dit barn med i hånden for at købe frø og så dem sammen. Den opgave, som tidligere var din, er nu jeres; nyd den.

 

Hvorfor lave aktiviteter sammen med mit barn?

Der er mange gode grunde til at lave aktiviteter sammen med dit barn. Det er altid godt for et barn at få lov til at udfolde sin kreativitet, da de herved kan udvikle nye ideér og tilegne sig nye færdigheder, som de kan tage med sig videre. Ligeledes er aktiviteter med til at danne barnets identitet, da barnet gennem aktiviteter får prøvet forskellige ting. Udover det kan det være med til at forbedre barnets samarbejdsevner, hvis I samarbejder om en opgave f.eks. at så frø i køkkenhaven.