Er jeres hjem sikret, inden den lille ankommer?

I de seneste ni måneder har I gået og talt dagene og timerne til denne dag. Set frem til den med lykkefølelse og sommerfugle i maven. Jeres lille familie bliver udvidet med endnu et medlem.

Er det ikke jeres første barn, har I jo været hele møllen igennem før og har formentlig en stor del mere selvtillid på forældrekontoen. Men er det jeres første barn, I venter, så er ventetiden formodentlig også ledsaget af en del usikkerhed. Men bare rolig. Vi giver dig her et hurtigt overblik over, hvilke foranstaltninger du skal tage, inden den lille ny ankommer.

En tremmeseng med korrekt afstand

Et lille spædbarn tilbringer en stor del af døgnet i sin seng. Derfor skal denne også være fuldkommen sikker. Vi har i de seneste år set, hvordan den såkaldte ”Lille Per seng” har fået en ny renæssance og florerer rundt omkring i boligmagasiner med videre. Men var du klar over, at den originale ”Lille Per seng” ikke lever op til nutidens standarder? Faktisk udgør afstanden mellem tremmerne en risiko for, at baby kan få hånden i klemme.

Heldigvis findes der mange alternativer. Også nyopdaterede versioner af selvsamme seng. Men derfor skal du være opmærksom på, hvilken seng du køber. Så du – og din baby – kan sove i tryghed.

Altan med god afsikring

Hvis du bor i lejlighed med en altan, så bør du være 100% sikker på, at den er sikret. For når baby bliver større og begynder at udforske lejligheden, skal sikkerheden være fuldkommen tiptop. Sørg derfor for, at jeres altan er en altan fra en kvalitetsleverandør eller få den afsikret på anden måde.

Ingen skarpe hjørner

Et barn er i virkeligheden i øjenhøjde med ulykker. Hver en bordplade og dets skarpe hjørner udgør en risiko for familiens yngste, når de bevæger sig rundt i hjemmet. Så sørg for at afdække alle disse synlige hjørner med specialfremstillede hjørnebeskyttere, så jeres barn kan bevæge sig frit rundt i jeres hjem. Uden at I skal frygte for buler i panden.

Væk med vaskemiddel og lignende rengøringsmidler

Når baby går på opdagelse i hjemmet, er der ingen områder, der går fri for deres nysgerrighed. Og et skab under en vask, der er fuld af rengøringsmidler og lignede, er en fælde for baby. For som de fleste ved, så er disse skadelige for mennesker. Så sørg for at låse skabene af eller opbevar alle skadelige produkter i en højde, hvor baby ikke kan nå.