Gode råd til ferien

Tiden er endelig kommet, og nu er det ferie. Inden ferien er der ofte meget at lave, og det virker stressende. Dette kan hurtigt komme til at gå ud over ferien sammen med familien. Du får derfor her tips til, hvordan undgår stress i ferien.

Før ferien

  1. Inden ferien begynder, skal du sørge for, at du får prioriteret dine arbejdsopgaver. Der er med sikkerhed nogle af opgaverne, som kan vente til efter ferien.

  2. Sørg for at sætte din arbejdstelefon på autosvar, så du ikke skal spekulere over dette på ferien samtidig med, at det giver dig ro.

  3. Planlæg ferien i god tid. Hvis du føler dig stresset over ferien, skal du tænke på, at du kommer til at tilbringe tid sammen med familien f.eks., kan det være, at I holder ferie i en af de nye campingvogne, som I har kigget på. Hold ferie i Danmark med en ny campingvogn. Du må ikke stresse over en ferie, da den skal nydes.

  4. Kom ind i en god søvnrutine, så sørg for at få sovet.

I ferien

  1. Når I har pakket de sidste tasker og er på vej afsted på ferie, skal I inden da have talt om jeres forventninger til ferien. Der er ofte mange ting, som alle gerne vil nå og se. Dog kan dette hurtigt blive urealistisk og blive en ferie, hvor I ikke har mulighed for at komme ned i gear. Lav derfor en forventningsafstemning, hvor I taler åbent om ferien.

  2. Sørg for, at du ikke kan modtage arbejdsmails, imens du er afsted på ferie. Hvis du ikke føler dig tryg ved at gøre det uden, at du har talt med din arbejdsgiver, så tag en snak med personen inden. Hvis det forventes, at man skal have muligheden for at kontakte dig, skal du sætte en tidsbegrænsning af hverdag til dette. Det kan eventuelt være 30 minutter om aftenen, når børnene er puttet.