Guide til stofbleer

Det kan være svært at klare sig igennem tilværelsen som forælder til en baby, hvis ikke man investerer i en betydelig stak stofbleer. En stofble kan nemlig benyttes til en række praktiske formål, som gør livet lettere for både far og mor.

Her i artiklen kan du blive klogere på stofbleer, så du vil blive overbevist om den smarte kluds kvaliteter. Vi fortæller også mere om stofbleer generelt og hjælper dig med at vælge den rigtige til dine behov.

Hvad er en stofble?

Det hedder en stofble, så umiddelbart burde stofbleens funktion ikke være nødvendig at forklare. Når kluden fortsat kaldes for en stofble, er det dog hovedsageligt et levn fra fortiden, hvor man brugte stofbleer i stedet for engangsbleer, som de fleste forældre benytter i dag.

Stofbleen kan benyttes flere gange og er derfor bedre for klimaet, da der ikke skal købes og smides ud konstant. Til gengæld er mange enige om, at tanken om at skulle vaske et stykke stof fyldt med afføring, er nok til at droppe klimabekymringerne for en stund og i stedet bruge almindelige engangsbleer.

Selvom bleens oprindelige funktion ikke er den samme, benyttes stofbleer dog fortsat i stor stil. Det bløde og behagelige stykke stof, som er yderst skønsomt ved barnets sarte hud, er nemlig helt perfekt til at tørre op efter den lille guldklump, som med sikkerhed både savler, gylper og kaster med maden.

En stofble er perfekt ved puslebordet, ligesom den er praktisk at have med i pusletasken, så den altid er indenfor rækkevidde og klar til at blive brugt, når der skal tørres op efter den lille.

Stofbleen kan benyttes og kommer til at blive brugt i mange sammenhænge, hvorfor det giver rigtig god mening at investere i en stor mængde bleer, så der altid er rene på lager.

Hvilken stofble skal jeg vælge?

Lad os bare slå fast med det samme, at det ikke er raketvidenskab at vælge den rigtige stofble. Overordnet er de alle ens. Der kan dog være forskel på kvaliteten på stoffet, ligesom du også kan betale ekstra for et særligt design eller mærke.

Det vigtigste ved en stofble er sugeevnen og at stoffet er behageligt for barnets hud.

Skal du bruge en stofble, kan du se udvalget her: https://babyhelp.dk/vare-kategori/babyudstyr/stofbleer/

Behandler du din stofble godt, kan den holde længere

Hvis blot du passer godt på dine stofbleer, kan du sagtens forvente, at de holder længe. Måske endda så længe, at et eventuelt næste barn i rækken kan få glæde af dem.

Det anbefales, at du vasker stofbleerne ved højest 60 grader, da højere temperaturer slider mere på stoffet. Du kan ligeledes med fordel benytte lidt mindre vaskemiddel end normalt, så du undgår sæberester i kluden.

Undlad at bruge tørretumbleren da det slider unødigt på stoffet og lad i stedet stofbleen lufttørre på et tørrestativ.

Hold dig helt fra skyllemiddel, når du vasker bleerne. Skyllemiddel kan nemlig nedsætte stofbleens sugeevne.