Guide: vandrestøvler

Skal du ud at gå langt og nyde natur og frisk luft? Uanset, om det er en tur over Mols Bjerge i Danmark, eller du skal på en månedlang tur til Nepal og bestige de højeste bjerge, så er det vigtigt, at du har noget godt fodtøj, som giver dig god støtte og ikke forsager vabler eller ubehag.

Vælg de rigtige støvler

Det er bare det værste at få nogle sko eller støvler, som ikke passer til ens fod, eller som ikke giver dig optimal støtte. Du skal finde nogle vandrestøvler, som passer til din fod og de behov, du har. Ideen ved vandrestøvler er, at de giver en verden til forskel i støtte og komfort, når du skal gå langt, meget mere end almindeligt fodtøj. Vandrestøvler er simpelthen et must, når du skal gå langt. De kommer selvfølgelig i mange forskellige størrelser og varianter, og det er med at finde en støvle, der passer til din fod og dine behov, så du får det optimale ud af de smarte støvler. Du bør også overveje, hvilken tur det er, du skal på, og hvilke støvler, der passer bedst til terrænet.

Tips

Her finder du nogle få tips til valg af den rigtige støvle og nogle ting, du kan overveje, før du går ud og køber udstyr til dit eventyr.

  • Skal du i ujævnt terræn, bør du eventuelt kigge på en stiv læderstøvle.

  • Skal du ud i enten varmt, vådt, koldt, tørt eller andet udfordrende vejr, er det en god idé at finde en støvle med temperaturregulering.

  • Skal du i let eller moderat terræn, er en let, åndbar og mellemstiv støvle noget, du kunne kigge på.

  • Til trekkingture eller svært terræn, er en vandtæt støvle i ruskind eventuelt den smarte løsning. I det svære terræn er det også en god idé med en støvle, der støtter dine ankler. Og fødder lidt ekstra.