Hjælp til at finde en seng til babyen

Er du lige blevet til en mor eller far og mangler du stadig at finde den rigtige seng til babyen? Så er du kommet det rigtige sted. Vi ved at det er svært at finde den perfekte seng, da markedet er så stort. Derfor vil du her få hjælp til hvordan du vælger den rigtige seng.

Slyngevugge

Først har vi slyngevuggen eller en vugge. Disse er specielt god til babyen første tid. Slyngevuggen har masser af fordele, blandt andet så får den babyen til at falde til ro. Dette gør den, da stoffet omkring barnet, minder om den tid i livmoderen. Derudover skaber det også en tryghed for babyen. Markedet for vugger er i dag rigtig stort, så derfor kan det være svært at finde den korrekte. Grundet det store marked findes vuggerne også i mange forskellige prisklasser. Nogle koster et par hundrede kroner, men andre koster et par tusinde kroner.

En anden fordel ved vuggen er, at vuggebevægelserne giver barnet en bedre motorik.

Tremmeseng/babyseng

Tremmesengen er nok den mest udbredte type babyseng. Det er en klassiker. Ligesom slyngevugger, så findes tremmesenge også i alle prisklasser. Det er helt op til en selv hvor meget man vil investere i sengen. Fordelen ved tremmesengen er, at den kan blive anvendt længe. Tremmesenge kan justeres, hvilket netop gør det muligt at de kan blive anvendt længe.

Co-sleeper

Til sidst har vi en co-sleeper. Denne er til de forældre, som gerne vil have at barnet skal sove i deres seng. En co-sleeper kan anvendes på forskellige måder, for eksempel kan den stå i forlængelse af forældrenes seng. Fordelen ved en co-sleeper er, at barnet kan sove med jer i deres egen seng, så mindskes risikoen for at man ruller over dem i løbet af natten. Det er både en tryghed for forældrene men også for barnet.