Hvordan tilpasser man barnets udklædning anledningen?

Ligegyldigt hvilken årstid det er, er udklædningsfester altid aktuelle. Der er selvfølgelig de årlige udklædningslejligheder fastelavn og halloween, men man kan også uden en særlig anledning planlægge en udklædningsfest. Men til hvilke slags fester bærer man hvilke kostumer?

Fastelavn er lig med muligheder

Én ting er sikker! Til fastelavn er alle kostumer tilladte. Der er intet begrænsende tema. Det eneste krav er vel nærmest, at man er klædt ud. De mange muligheder kan da også sagtens virke overvældende, for hvad skal man vælge? Fastelavn er blevet en stor begivenhed for børn. Derfor kan det være, det egentlig kun er dit barn, der vil have et kostume. Da kan I tage inspiration fra dit barns yndlingsprogram. Måske er det ”Ninja Turtles”. Hvis det er, er der heldigvis en guide omkring ninja turtles kostumer på kostumeguiden. Hvis dit barn har andre forestillinger, kan du tilgå den store oversigt over kostumeguides her. Det vigtigste er, at barnet er tilfreds, og at det kan bevæge sig frit og lege iført kostumet.

Tænk ud af boksen til halloween

Halloween er en mere begrænset udklædningsanledning. Her skal kostumerne helst være bare lidt uhyggelige. Men hvis du har en datter, som elsker ”My Little Pony” eller cheerleaders fra film som ”High School Musical”, kan hun blive skuffet over den nyhed. Det kan der dog nemt rettes op på. Det kræver ikke meget makeup, falsk blod på tøjet eller opsprætning af eksempelvis cheerleader-kostumet at gøre det passende til en halloweensammenkomst. Det er altså ikke sværere at indgå et kompromis mellem anledning og personlige visioner.

Skab en anledning

Nogle gange har børn bare lyst til at klæde sig ud. Da kan du som forælder skabe en anledning dertil. For eksempel kan børnehavekammeraterne inviteres til udklædningsfest, eller I kan kombinere fødselsdagsfesten med en kostumefest. Det vil du nok ikke høre mange klager over.