Hvornår begynder børn til fritidsaktiviteter?

Hvornår er barn et gammelt nok til at begynde til en fritidsaktivitet ,er både op til forældrene og det enkelte barn. Mange helt små børn går til babysvømning eller tumlinge gymnastik, mens de fleste først starter til en reel fritidsaktivitet som 4-årig. Hvad man kan gå til, kommer vi nærmere ind på i næste afsnit.

Hvilken sport skal mit barn gå til?

Udvalget af fritidsaktiviteter for børn er stort – særligt i landets større byer. Blandt piger er ting som gymnastik, dans og håndbold populært, mens drenge oftere foretrækker fodbold. Desuden har alle børn rigtig godt af at lære at svømme, jo tidligere man lærer det, jo mindre er sandsynligheden for at udvikle vandskræk.

Sæt dig ned samme med dit barn og find i fælleskab ud af, hvad der kunne være sjovt at begynde til. Og lad så lige barnet prøve det af et par gange, inden du begynder at investere i al verdens udstyr.  Hvis dit barn kun er omkring 4 års alderen, så er det typisk okay for forældrene at være passivt til stede under fritidsaktiviteten, hvilket gør det hele lidt tryggere for barnet – i hvert fald til en start.

Fritidsaktiviteter er andet end sport

Husk også på at det ikke nødvendigvis behøver at være en sport, dit barn går til. Måske du har et musikalsk et af slagsen, som ville elske at gå til kor eller spille et instrument. Igen, så kender du dit barn bedst, vælg ikke bare det alle andre gør, men i stedet det som vil passe bedst til netop dit barn.
Husk på, at en fritidsaktivitet skal være sjov og lærerig, og ikke en sur pligt.

Hvis du eller I har mere end ét barn, så kan det være nødvendigt at hvert barn kun har lov til at gå til én aktivitet. Ellers kan hele jeres uge let komme til at gå med kørsel til og fra sport eller sang, opvisninger, kampe etc. Det er vigtigt at hele familiens interesser bliver varetaget, og altså ikke kun børnenes. Stress kommer der nemlig sjældent noget godt ud af.