Kan alle tage dykkercertifikat?

Det er ikke muligt for alle at tage dykkercertifikat, men faktisk kan børn helt ned til 12-års-alderen gøre det. Hvis de er under 15, skal de have en forælder med, så der er rig mulighed for, at du kan få gode oplevelser sammen med dit barn i vandet. Læs med her for at blive klogere på dykkerkurser.

Hvorfor dykke sammen?

At dykke er en vild oplevelse. Du vil se livet under havet på en helt ny måde, og du vil være begejstret hver eneste gang, for hver eneste gang oplever du noget nyt. Det kan være rigtig stort at kunne dele den oplevelse med en anden. Ville der være noget bedre end at dele den oplevelse med dit barn? Det vil give jer et tæt bånd, og I vil få oplevelser sammen for livet.

Det er i øvrigt rigtig sjovt at tage dykkerkursus sammen, og det kan være udfordrende, hvorfor det kan være godt at være to om det.

Hvorfor dykkercertifikat?

Hvis du ikke har noget certifikat, må du ikke dykke. Når du har fået certifikatet, kan du dykke ned til 18 meter og se helt forunderlige ting. Du kan dykke herhjemme i Danmark, men også ude i verden. Uanset hvilke farvand du dykker i, vil du se nye fisk, koraller og storslåede scenerier. Selv med et certifikat må du aldrig dykke alene, men du må gerne dykke uden en instruktør. I starten kan det dog være en god idé at dykke med en instruktør, indtil du bliver en habil dykker. Hvis I er på ferie med familien, kan det være vildt fedt at opleve nye steder under vandet, hvilket I kan gøre i familien sammen, hvis I har taget dykkercertifikat.

Hvilke regler skal man opfylde?

Der er nogle krav, du skal opfylde, når du tager certifikat. Det er følgende:

  • Man skal være mindst 12 år gammel. Under 15 år skal der være en forælder med
  • Man skal træde vande eller flyde i mindst 10 minutter
  • Man skal kunne svømme 200 meter
  • Man skal have et godt helbred og en fornuftig form
  • Man skal udfylde en helbredserklæring
  • Det er godt at være glad for at være i vandet og ikke have vandskræk

Få oplevelser for livet

Der findes ikke noget bedre end at få oplevelser sammen i familien med dem, du elsker allermest. I kan altid dele de oplevelser resten af livet, og I vil kunne se tilbage på, at I overvandt udfordringerne og gjorde det sammen. Ofte er børn frygtløst, og måske vil du opleve, at dit barn har nemmere ved at kaste sig ud i at dykke end dig. Det skal du ikke bekymre dig om, dit barn kan hjælpe dig til at overkomme udfordringerne, og I kan sammen få nogle store oplevelser. Det kan også være omvendt, at du skal hjælpe dit barn til tider, men når først han eller hun bliver tryg ved det, skal det nok blive godt. Så kan I dykke sammen i Danmark eller hvor end, I rejser hen. De fleste dykkerkurser tager 3-4 dage, men I kan også investere i et kursus, der tager 5 måneder, hvis I føler jer mere trygge ved det. Her vil I få større erfaring, når I kommer ud med jeres certifikat.