Planlæg den perfekte børnefødselsdag med disse tips

At planlægge den perfekte børnefødselsdag kan være stressende og tidskrævende, hvis man ikke lige har prøvet det før, eller hvis man har en stram kalender, hvor arbejde og andre aktiviteter fylder meget. Der er mange overvejelser, der skal gøres, inden man kan åbne døren og byde velkommen til en flok unge mennesker og deres vedhæng. Hvor skal festen være? Hvilken slags mad og drikke skal man servere? Hvordan skal børnene underholdes? Men frygt ej, denne artikel har til formål at give dig overblikket over de vigtigste ting, du skal have for øje, når der skal arrangeres en børnefødselsdag.

7 tips til en dejlig børnefødselsdag:

  • Læg et budget.

Prisen på en børnefødselsdag kan hurtigt løbe op, hvis man ikke er påpasselig. Læg et budget, inden det hele går løs, og hold dig til det. Tænk på omkostningerne per person. Det er lettest. Hvad vil du være komfortabel med at bruge per person på mad, drikke, desserter osv.? Skriv det ned, og hold dig til dit budget.

  • Vælg en dato i god tid, der passer de vigtigste personer.

Vær sikker på, at datoen fungerer for fx barnets bedste ven og barnets bedstemor.

  • Lav huskelister.

At lave huskelister giver overblikket, og dermed undgår du at føle dig overvældet. Samtidig er det bare en fantastisk følelse at kunne strege en ting på huskelisten. Lav lister over de ting, du skal bruge en måned, en uge og en dag før festen.

  • Bestem dig for, om du vil holde festen hjemme eller ude.

At holde festen hjemme kan være mere prisvenligt, men samtidig er der mere arbejde for dig. Hvis du vil holde festen uden for hjemmet, så sørg for at booke et sted, der matcher dit barns interesser. Sørg for at være tidligt ude, da legelande osv. kan være fuldt booket i lang tid i forvejen.

  • Lav en gæsteliste.

Er det de helt unge, bør man invitere alle med, da det ellers kan resultere i sårede følelser. Hos de lidt ældre børn kan man nøjes med de tætteste venner, hvis man synes. Man kan også spare lidt penge på festen ved kun at invitere drengene eller pigerne.

  • Forbered invitationerne.

Inkludér datoen, start- og sluttidspunkt, stedet, det holdes, samt et telefonnummer og/eller en e-mailadresse, man kan give svar tilbage på. Hvis det er nødvendigt, så inkludér parkeringsinformationer, samt ekstra informationer som ”medbring badetøj” eller ”ingen gaver, tak”.

  • Forbered dig på det uventede.

Hvis du holder festen udendørs, så sørg for at have en nødplan, hvis det begynder at regne. Hav også en førstehjælpskasse klar, hvis uheldet skulle være ude.

Med disse syv tips er du godt rustet til at modtage en hel børneflok. Husk, at børn ikke behøver alverden for at have det sjovt. De vil bare gerne lege med hinanden, så er de egentlig tilfredse nok. Rigtig god børnefødselsdag.