Råd til førstegangsforældre

Tiden er kommet, hvor det er din/jeres tur til at blive forældre for første gang. Det er et stort skridt, og en tid, som kommer til at vende op og ned på jeres hverdag, men det er det hele værd. Som førstegangsforælder kan det være svært at navigere rundt i det nye ”univers”, som du skal til at bevæge dig rundt i. Her får du derfor en guide til, hvordan du kommer godt fra start.

Tøj

En af de største fejl, som de fleste mennesker begår i starten, er at købe dyrt babytøj. Du vil selvfølgelig gerne klæde dit barn fint på, og du får en følelse af, at du udstråler af meget mere overskud, og du har styr på alting. Du skal dog have i mente, at dit barn hurtigt vokser ud af tøjet, så glæden af tøjet varer kun i kort tid. Udover det, vil tøjet hurtigt gå i stykker. Det kan derfor være en god ide at købe billigere tøj, da du på den måde, kan bruge pengene på andet babyudstyr, som vil få en meget bedre glæde af at komme til jeres hjem. Hvis du gerne vil forkæle dit kommende barn, kan du købe små gaver som en form for velkomst. Det kan være du kender nogle venner/veninder, som venter barn ligesom dig – du kan derfor købe en gave til dem med inspiration fra Tildenlille.dk.

I er der for hinanden

Under en omvæltning med nye vaner, når den lille nye er ankommet, må I ikke glemme hinanden. Tiden flyver lige pludselig afsted, og I glemmer alt om tiden. Det kommer til at handle om, hvem der sørger for hvilke opgaver. Når I og jeres barn er klar til det, kan I tage en forældreaften kun med jer to, hvor I kommer ud, og får ladet jeres energi op. Du/I må ikke lytte for meget på andre omkring deres råd, og hvad I bør og ikke bør gøre. Det gælder om at finde ud af, hvad der fungerer bedst for jeres lille familie.