Sådan skaber du et dejligt børneværelse

Børn udvikler sig hele tiden, hvilket betyder, at deres smag også hele tiden forandrer sig. Derfor er du også nødt til at ændre børneværelset med tiden. Står du lige nu med et børneværelse, der trænger til en opgradering, kan du med fordel læse med i denne artikel, hvor du vil blive præsenteret for inspiration til, hvordan du skaber et skønt børneværelse, hvor dit barn har lyst til at sove såvel som lege.

Lad ikke væggene være nøgne

Det værste du kan gøre ved et børneværelse er, at du lader væggene være nøgne. Der er næsten ikke noget mere uinspirerende end hvide vægge uden billeder eller lignende på. Derfor er dette en af de ting, som du skal have for øje, når du indretter børneværelset. 

På væggene kan du blandt andet hænge billeder eller plakater. Du kan også vælge at benytte wallstickers. Disse vil dit barn helt sikker synes, er sjove. Du kan endda bede dit barn om at hjælpe med at vælge, hvilke wallstickers, der skal op på væggene på hans eller hendes værelse. Du kan finde et stort udvalg af wallstickers på Smartstickers.dk.

Rigeligt med opbevaringsplads

På et børneværelse er der altid rigeligt med ting, særligt på grund af alt legetøjet. Derfor er en af de ting, som du skal have ind i børneværelset, opbevaringsplads. Der findes mange forskellige muligheder, når det kommer til opbevaring. Du kan blandt andet købe eller lave bedrollers, som er opbevaringsskuffer under sengen. Du kan også vælge at sætte en reol, et skab, en kommode eller lignende op. Hylder eller kasser på væggene er også en oplagt mulighed. Hvad du i sidste ende vælger, kommer til at afhænge af, hvor mange ting dit barn har, eller i nærmeste fremtid kommer til at få. Det er nemlig også vigtigt at have øje for, at dit barn sandsynligvis får flere ting i fremtiden. Disse ting skal der selvfølgelig også være plads til, så du ikke skal til at tilføje ny opbevaringsplads til rummet kort tid efter, at du gjorde det første gang.

Skab et univers der indbyder til leg

Når du indretter dit barns værelse, er der særligt én ting, som du skal have i tankerne: Børneværelset skal være et univers, der indbyder til leg. Det vil sige, at børneværelset ikke skal være moderigtigt, minimalistisk eller lignende. Det skal i stedet være inspirerende, fyldt med farver og dit barns yndlingsfigurer. Det er nemlig ved at gøre dette, at du sørger for, at dit barn kommer til at bruge mange af sine timer på leg inde på sit værelse. 

Hvis dit barn er vild med prinsesser, kan du male væggene lyserøde, eller købe et mønstertapet med et slot, en smuk eng eller lignende. Hertil kan du hænge en sengehimmel over sengen og sørge for, at der hænger masser af billeder af prinsesser rundt om på værelset. Har dit barn en anden interesse, skifter du bare disse ting og farverne ud med noget, der matcher dit barns interesse.