Sådan børnesikrer du dit hjem

Det er ofte med stor glæde, når familien forøges med et nyt familiemedlem, og med den nye titel står man med helt nye udfordringer. Er det første barn, vil man opleve, at man ikke har meget fritid eller frihed til at prioritere sig selv, og at man hurtigt skal genoverveje, hvordan man har valgt at indrette sig. Her kan du blive meget klogere på, hvordan du børnesikrer dit hjem.

Start med at finde ud af hvorfor

For at komme tættere på en løsning er det vigtigt, at man i første omgang forstår problemet. Børnesikring kan nemlig betyde mange ting, og ofte skal dit barns alder tages i betragtningen. Det kan dog være en god idé at fjerne porcelæn, vaser og lignende, som kan gå i stykker, mens det også er vigtigt at fjerne småting og nips, som dit barn eventuelt kan få galt i halsen.

Søg råd på nettet

Når man får det første barn, vil der være mange uopklarede spørgsmål, og i dag har I muligheden for at søge råd på nettet. Er I i tvivl om, hvilken løsning I skal vælge, eller er I forvirrede over, hvordan i gør noget bestemt eller hvilken løsning, der er bedst, så er nettet altid hjælpsomt, og ofte kan man finde forummer, hvor der er svar på mange ting.

Investér i holdbare løsninger

Ofte er der ting, der går i stykker i et familiehjem og for at undgå det, kan det være en god idé at investere i holdbare løsninger allerede fra starten. Eksempelvis kan det være en god idé at investere i ekstra holdbart glas, hvis I benytter jer af det i hjemmet. Det sikrer jer mod uheld og uheldige oplevelser.

Investér i mere opbevaring

Der er flere grunde til, at mere opbevaring er en god idé, når familien forøges med et nyt familiemedlem. For det første er der mange flere ting, der skal opbevares i hjemmet med en lille ny. For det andet skal de ting, man gemmer væk opbevares et sted. Find hurtigt ud af hvad der fungerer bedst for jer og jeres indretning med opbevaring og invester hurtigt.

Luk af til bestemte rum og trapper

Når dit barn begynder at kravle og gå, kan det være svært at holde styr på, hvor han eller hun er henne, og derfor kan det være en stor fordel at lukke af til bestemte rum og især trapper. Når du lukker af for bestemte rum, sikrer du, at barnet bliver ude, og trappesikring betyder, at du ikke skal være bekymret for, at han eller hun pludseligt falder ned ad trappen eller kravler op og ikke kan komme ned igen.

Fjern eventuelt farlige genstande

Det kan lyde mærkeligt, og ofte tænker man ikke, at man har farlige genstande til at stå fremme, men der kan være farlige genstande for børn. Små dele eller skarpe ting kan være farlige for et barn, der lige har lært og krave, og som er meget nysgerrig. Der er altså mange ting at være opmærksom på.