Sådan gør du børneværelset trygt

Noget af det allervigtigste for dit barns udvikling er tryghed. Tryghed fra forældrene og tryghed fra omgivelserne. Det er her dit barn udvikler sine kompetencer til at kunne interagere med omverden. Derfor er det vigtigt, at barnet har sine forældre til at interagere med. Det vil sige at kigge nysgerrigt og undersøgende, ser og lytter til dit barn og til sidst deler oplevelser og affekter med barnet. Alt dette gør, at dit barn kommer til at føle sig tryg ved dig.

Indret med det genkendelige

Det kan dog godt være svært at være 100% på konstant. Så dit barn har brug for at være omgivet af alt det, barnet kan genkende. Derfor er I som forældre også eftertragtet konstant. Men forsøger man at indrette børneværelset med noget, som barnet kender til, så vil det pludselig ikke være så skræmmende at være på børneværelset, selvom mor og far ikke nødvendigvis er der. Et godt eksempel her kunne være forskellige børneplakater med for eksempel dyr på. Dette er noget, børnene kender til, og dermed vil de have noget personligt på børneværelset, som får barnet til at føle sig tryk og sikker.

Trygheden og friheden forenes

Men ikke nok med det, får I som forældre også en frihed ved, at jeres barn kommer til at føle sig tryg på børneværelset. Nu behøver I som sagt ikke nødvendigvis at være der konstant for at lege med. Og dette giver altså jer friheden til at få ordnet nogle praktiske ting, mens der er leg på programmet. Selvfølgelig skal I også lege med en gang imellem. Det både lærer barnet meget af, og det har I som forældre selvfølgelig også lysten til, men en gang imellem kan man bare godt finde en masse forskellige ting, der lige skal ordnes. Men ved at få gjort børneværelset til et trygt sted at være, kan dette lade sig gøre.