Sådan indretter du det perfekte legerum til dit barn

Et legerum er et rum, hvor der er plads til fri leg og kreativ udfoldelse. Det er optimalt med et separat legerum, hvis du har flere børn, eller hvis det kniber med at finde plads til legesagerne på selve børneværelset. Kunne du godt tænke dig et legerum i boligen, men ved du ikke, hvordan du skal indrette det? Så kan du med fordel læse med videre.

Gå på jagt efter legetøj

Et legerum er naturligvis ikke et legerum uden legetøj. Derfor skal du som noget af det første på jagt efter legetøj til rummet. Når du køber legetøj, er der en række ting, du bør tage højde for såsom:

  • Barnets alder.

  • Legetøjets materiale.

  • Legetøjets størrelse.

  • Legetøjets formål.

Plus-Plus er legetøj, der minder om puslespil og Lego på en og samme tid. Der er et hav af muligheder for, hvad dit barn kan bygge med Plus-Plus brikkerne. En af fordelene ved netop denne type legetøj er, at dit barns kreativitet og fantasi udvikles.

Det er vigtigt med masser af gulvplads

Når det kommer til legerum, er en af de vigtigste ting, at der er rigeligt med gulvplads. Pladsen skal ikke være en begrænsning for dit barn, når der leges med Plus-Plus, bamser og tumles rundt. Sørg derfor at tage højde for dette, både når du udvælger, hvilket rum der skal være legerum, og når du indretter rummet.

Organisér legetøjet

Der vil selvfølgelig ligge legetøj rundt omkring i legerummet, men du kan minimere mængden af rod på gulvet ved at etablere et system til organisering af legetøjet. Du kan eksempelvis købe nogle gennemsigtige kasser, reolsystemer eller kurve, hvor legetøjet kan opbevares i, når det ikke er i brug. Du kan også se dette som en mulighed for at lære dit barn, hvor legetøjet hører hjemme, når barnet er færdig med at lege med det.