Tre gode råd til, hvordan du gør dit køkken mere børnevenligt

Dette indhold er sponsoreret

Er der en lille ny på vej i din familie, og vil du gerne gøre dit hjem mere familievenligt? Så skal du læse med her, hvor du kan få tre gode råd til, hvordan du gør dit hjem klar til små barnefødder. For eksempel kan du finde inspiration til et mere børnesikret og smukt armatur til din håndvask på www.akvatur.dk.

Komfuret med tippesikring

Vil du gerne gøre dit køkken mere børnevenligt, så er det en god ide, at du køber et komfur med tippesikring. Dette gør, at skulle barnet kravle på ovnlågen, så vil resten af komfuret ikke tippe ned over det. Her er det også en god ide at finde et komfur med en god børnesikring på, så barnet ikke har mulighed for at kunne åbne lågen. Sådan undgår du ulykker i dit køkken, efter du har udvidet din familie. 

Fjern de spidse kanter på bordet

Vil du gerne yderlige børnesikre dit køkken, så er det her en god ide, at du fjerne eventuelle spidser hjørner, som du kan find i dit køkken. Dette er der mange måder at gøre på, men en af dem er at købe små gummikanter, som du kan sætte på dit køkkenbord og din bordplade, hvor du laver mad. På denne måde, når barnet begynder at stå selv og gerne vil udforsker hjemmet, skal du ikke være bange for, at den lille løber ind i et skarpt hjørne med hovedet først. Så kan du tage den med ro i dit hjem, mens den lille går ud på egen hånd på opdagelse. 

Lad alle stikkontakter være udenfor rækkevidde

Når du skal planlægge dit køkken ud fra en eventuel familieforøgelse, så er det en god ide, at du sørger for, at alle elektriske dele er uden for barnets rækkevidde. Planlæg dit køkken, så der ikke er adgang til stikkontakter, og har du forskellige elektroniske apparater til såsom kaffemaskiner eller en elkeddel, så er det her en god ide at lade dem stå helt inde ved væggen, hvor nysgerrige fingre ikke kan nå. Sådan kommer du bedst i mål med at børnesikre dit køkken. Der er altså flere ting, som du kan gøre, inden barnet kommer hjem og vil på opdagelse i køkkenet, og med et par få ændringer kan du altså mere ro i sindet og vide, at dit barn sagtens kan være en del af hverdagen bag gryderne.