Vælg den rigtige børneseng til dit barn

Når der skal vælges ny børneseng derhjemme, kan man hurtigt fristes til bare at foretage et hurtigt køb på nettet, for barnet vokser jo alligevel ud af sengen igen lige om lidt. Dette er dog en stor fejl, da søvn har stor indvirkning på børns udvikling, og derfor er det vigtigt at vælge en seng, som barnet sover godt i. 

Det kan selvfølgelig hurtigt lyde som noget, der skal koste en masse penge. Men du kan sagtens få billige børnesenge i rigtig fin kvalitet, så længe du er opmærksom på, hvad du skal holde øje med, når du vælger ny seng til dit barn. 

 

Madrassen skal være i fokus

Når du har dit barn med ude og kigge på ny seng, vil de typisk være tiltrukket af dem, som, de synes, er flotte eller smarte. Det er dog ikke altid de sejeste senge, der har de bedste madrasser, så det er her du som forælder skal være ekstra opmærksom. 

Når i kigger på børnesenge, så gør dit barn en tjeneste og tjek madrassens indhold. Til helt små børn kan det godt gå an, at det er en almindelig skummadras, men når barnet er blevet ældre og større, skal du være opmærksom på, at madrassen skal indeholde fjedre. 

Der findes dog en række forskellige fjedre – bonellfjedre, pocketfjedre osv., så køb gerne sengen et sted hvor du har mulighed for at få kvalificeret hjælp til at vælge den bedste madras til dit barn. 

 

Hvordan skal sengen se ud?

Her kan man som forælder have stor tendens til at tænke meget praktisk. Hvad har vi plads til? Bliver mit barn træt af den her i næste måned? Disse ting skal du dog forsøge at ligge lidt væk. For selvfølgelig skal børnesengen kunne være på værelset, men det betyder ikke, at det kun lige er det ene mål, du har sat dig fast på, som kan fungere. Tænk i kreative løsninger for dit barns skyld. 

Når det kommer til udseende på sengen, vil barnet ofte gerne selv være med til at bestemme. Skal det være en prinsesseseng eller en, der er formet som en bil? Uanset hvad dit barn forelsker sig i, så få dem til at prøve den, før i betaler. Det kan være børnesengen viser sig at være for høj eller for kort, og så må i finde et alternativ. 

 

En udfordring at finde den rigtige børneseng 

Når i først går i gang med at lede efter den helt rigtige seng til dit barn, vil i hurtigt opdage, at der er rigtig mange muligheder. Så hvordan vælger man den helt rigtige? 

Det bedste råd er ikke at gøre det til en forhastet beslutning. Begynd i god tid og undersøg de mange muligheder grundigt, så i ikke ender med et fejlkøb. I kan også læse anmeldelser, men pas på med ikke at læse det hele for bogstaveligt. Alle børn er nemlig forskellige, og det, der fungerede rigtig dårligt for nogens barn, kan fungere rigtig godt for dit. 

Det kan lette processen en smule at gå bevidst efter forhandlere, hvor der er ansat eksperter til at hjælpe jer med at træffe den rigtige beslutning. Det kan lette byrden en smule, så i ikke behøver at sætte jer ind i de mange muligheder på egen hånd.