Sådan hjælper du dit barn med skolen

Vi bruger en stor del af vores liv på at uddanne os, og det kan til tider være hårdt at studere. I løbet af de år man studerer er det ikke utænkeligt, at man kan få brug for hjælp til sin uddannelse. Dette gælder både dig, din nabo, din mor og dit barn. Måske har du selv søgt hjælp til din uddannelse, men det kan også være, at du som forælder sidder med et barn, der i høj grad har brug for hjælp til lektierne, det sociale, generel angst eller eksamener. 

Få hjælp til lektierne og forberedelse

Uanset hvad dit barn eller du kæmper med, kan det være svært at finde hjælp. Der er generelt et stigende pres på danske børn og unge, fordi det faglige niveau i folkeskoler og på gymnasier er steget drastisk. Hvis dit barn eller du frygter eksamen, fordi det føles håbløst og uoverskueligt er der heldigvis hjælp at hente! Med eksamenshjælp kan du få styr på de negative tanker der styrer frygten, og få motivationen til at lære tilbage. Lektiehjælp er det første skridt på vejen, da det kan give dig eller dit barn et nyt syn på faget og de grundbegreber der er tilknyttet. Hvem ved – måske danner du en interesse for faget?

Prioritér mental sundhed 

Måske har du grundlæggende styr på det faglige, men falder bagud på det sociale, angsten eller selvtilliden. En mentor kan hjælpe med at vejlede børn og unge, som kæmper med alt fra faglige udfordringer, lavt selvværd eller blot har brug for en ekstra støtte i skolen. Det er muligt at mødes ugentligt og lave lektier sammen, eller snakke og arbejde med de problemområder du eller dit barn har mest brug for. Med en mentor får du ikke blot lektiehjælp, du får også en rollemodel der hjælper dig igennem de svære ting i hverdagen. 

Gør en forskel for dig selv og andre

Det er ikke altid nødvendigt at søge hjælp fra professionelle eller mentorer. Du kan faktisk styrke dig selv eller dit barn helt omkostningsfrit og hjemme i trygge rammer. Det første skridt er motivation! Hvis du kæmper med at holde motivationen oppe, kan du sætte udfordrende mål og belønne dig selv når disse er opnået. På samme måde kan du give dit barn gode råd og udfordringer, hvor du belønner med ros og eventuelt præmier. Hvis det gøres rigtigt, kan du komme langt på egen hånd.