Vær opmærksom på følgende faktorer ved køb af et læringstårn

Barn leger kok

Der kan være mange gode grunde til, at du vil købe et læringstårn til dit barn. Det kan skyldes, at du gerne vil give dit barn mulighed for at være med, når du laver mad. Ønsker du dette, er et læringstårn ideelt, da det muliggør, at barnet kan nå køkkenbordet.

Er du på udkig efter et sådant læringstårn, er der flere at vælge mellem. Derfor er det ikke alle, der oplever, at det er nemt at vælge. Er du i tvivl om, hvad du skal vælge ud fra, så skal du blot læse med herunder.

Sikkerheden skal være i top

Mange ting bør være i fokus, hvis du vil købe et læringstårn til dit barn. Et af de aspekter, du ikke må gå på kompromis med, er sikkerheden. Det er vigtigt, at det er 100 % sikkert for dit barn at benytte læringstårnet.

Heldigvis er dette et fokuspunkt for de fleste producenter, da de ved, at det er en faktor, der har stor betydning for de fleste forældre. Det betyder, at du har gode muligheder for at finde et læringstårn, der byder på høj sikkerhed – og samtidig lever op til dine øvrige krav.

Et læringstårn med indbygget bord og stol kan være et godt valg

Det kan være en fordel at købe et læringstårn, der er udstyret med indbygget bord og stol. Det vil sikre, at barnet kan bruge det mest muligt, da det f.eks. også kan bruges, hvis barnet har lyst til at sidde og tegne.

Langt fra alle modeller kan bryste sig af dette, hvorfor det er noget, du skal holde øje med. Flere og flere producenter kan dog tilbyde et sådant læringstårn, da de ved, at der er stor efterspørgsel på det, fordi det netop sikrer, at barnet kan bruge det til flere formål.

Vælg et justerbart læringstårn

I stedet for at købe et læringstårn, der har én højde, bør du vælge et, der kan justeres, så det kan følge barnet gennem flere år. Hvis du køber et sådant læringstårn til dit barn, når det fylder 1 år, vil det sandsynligvis kunne have glæde af det i tre til fire år.

Det betyder, at barnet kan få mange års glæde af, at du vælger et læringstårn, der kan justeres. Heldigvis kan rigtig mange modeller bryste sig af dette, hvorfor du næppe får svært ved at finde en model med flere justeringsindstillinger.