Lad de professionelle om arbejdet – her er de steder, du ikke bør spare

Det kan være fristende at finde den indre “gør-det-selv-person” frem, når der er opgaver i hjemmet, der kræver lidt ekstra – men det er ikke altid en god idé. De penge, du sparer, opvejer sjældent det besvær, det medfører, eller den tid, du ender med at bruge.

Nogle gange bør vi bare kende vores egne begrænsninger og lade de professionelle komme til. Herunder får du 4 områder af den typiske husholdning, hvor denne påstand er særligt sand.

1. Tagrenovering

Stormen har taget en tagplade eller to, og du har vel en stige – det er relativ nem hovedregning. Og så alligevel ikke. For ved du reelt, hvad du laver på den stige og med de tagplader?
Med mindre du har en tømreruddannelse på CV’et, så er det stærkt tvivlsomt, og du bør i stedet hyrer en professionel. Dels for at undgå en ulykke, hvor du potentielt kan komme alvorligt til skade, og dels for at sikre, at taget bliver tilset og vedligeholdt på bedste vis – for holdbarhedens skyld.

2. Flytning

Når familien skal flytte, så kan det føles nærliggende at leje en varevogn og stå for arbejdet selv. Men det er sjældent den optimale løsning. Skal I flytte fra Jylland til København, så har I en lang tur foran jer, og her er det et godt valg at kontakte et flyttefirma København.

De har en flyttebil, det rigtige værktøj og udstyr og den faglige ekspertise, der skal til for at sikre en god og smertefri flytning. Det er hårdt og ingen smal sag at flytte et helt liv fra et hus til et andet, og det er en opgave, der bør udliciteres til de professionelle – både for dit helbred og dine ejendeles skyld.

3. Alt med elektronik

Med mindre du har en elektrikeruddannelse, så bør du ikke rode med elektronik. Punktum! I teorien har du sikkert helt styr på, hvad du skal, når du ønsker at flytte eller skifte en forbindelse i husets elektroniske system, men i praksis er der meget, der kan gå galt. Og det kan få alvorlige konsekvenser. Al elektronik er farligt at lege med, hvis ikke man har erfaring med håndværket.

4. Et nyt børneværelse

Børnene bliver mange, og værelserne bliver med tiden for få – der skal bygges til, og I har heldigvis pladsen til det. Så hvor svært kan det være lige at banke et par vægge op og skabe et nyt rum?
Sandheden er, at det faktisk kan være ret svært. Når der skal bygges til, flyttes vægge eller sættes nye op, så bør du altid kontakte en tømrer eller en entreprenør, der kan bidrage med de faglige kompetencer, du ikke selv har. Der kan være mange faktorer i spil, når man skal vælge det rette sted at placere en ny væg, og alle disse er lige vigtige i forhold til den enkelte bygningskonstruktion. Her er det som hovedregel en dårlig idé at prøve sig frem som amatør.