3 typer anderledes mad til familien

Frikadeller og kartofler? IGEN!? Kender du også fornemmelsen af at være løbet lidt tør for de gode serveringsforslag på travle hverdage? Ja, det kan være sin sag at komme på gode input til perfekte retter, når man har været på hele dagen og aftensmaden er endnu en udfordring, før man kan slå fødderne op på sofabordet. Derfor bringer vi her 3 bud på lidt anderledes mad, der er let at lave og dejligt mættende.

Laks med tariyaki

Laks er en perfekt mulighed for at få mere fisk ind i hverdagen! Vi anbefales at spise fisk mindst to gange ugentligt, og med denne super lækre ret er du halvt i mål. Opskriften hedder laks med tariyaki og skal serveres med edamamesalat for at holde det i den orientalske afdeling.

Selve tariyaki-saucen skal laves af lidt frisk ingefær, 2 fed hvidløg, 1 dl soja, 3 spsk sukker og en smule majsstivelse og vand – cirka 1 tsk af begge sidstnævnte. Det hele mikses sammen og efterfølgende kommes halvdelen af væsken i en frysepose med 2 stykker laksefilet. Lad det marinere.

Lav nu dressing til din edamamesalat, mens edamamebønnerne tør op. Miks saften fra 2 lime, en tsk honning og en smule hakket koriander i en skål. Kom dressingen over en salatblanding af 200gr edamamebønner uden skal, et bundt hakkede forårsløg, 50 gr peanuts og en revet gulerod.

Steg nu laksen ca. 5 min. på hver side og server det hele sammen.

Sønderjysk mad

Sønderjysk mad er en god blanding af surt, sødt, salt og bittert. Det er derfor virkelig velsmagende mad, der også er sundt (meget er baseret på kål og kød).

Prøv f.eks. surrib, hvor du skal bruge 400gr ribbenstykker, som skæres i skiver og lægges i en gryde. Kom her lige dele vand og eddike over, så skiverne er dækket. Tilsæt så 1-2 tsk salt, 5 peberkorn og 2 laurbærblade og kog kødet til det er mørt.

Tag hernæst 4 dl kødsaft og miks med 6 blade husblas, der har ligget i blød i 10 minutter. Rør til husblas er smeltet og hæld blandingen over kødet. Stil til afkøling.

Det hele nydes, når kødsuppen er stivnet, hvortil der serveres sennep og syltede rødbeder.

Skal du bruge mere sønderjysk mad, så besøg https://www.kandihaderslev.dk/

Grød

En Grov boghvedegrød med tomatsalsa er både mættende, billig og sund.

Lav en tomatsalsa af 200-300gr cocktailtomater, 3 revne gulerødder, 20gr friskrevet ingefær, saften fra 1 citron, groft salt. Hak tomaterne og vend det hele.

Lav grøden ved at bringe 300gr 5-kornsflager i kog med 150gr boghvede og vanilje samt salt. Rør løbende rundt. Du kan evt. vende 2 dl hytteost i grøden efter tilberedningen af den.

Kom til sidst salsa oven på grøden – server gerne med lidt honning spredt over samt hakkede mandler.