Sådan vælger du den rigtige vin til familiemiddagen

Når du har inviteret hele familien på besøg en fredag aften for at nyde et godt måltid mad, skal du også huske vinen. Intet godt måltid er nemlig komplet uden en god vin, så hvis du gerne vil forkæle dem, du holder af og imponere dem, er der ingen vej udenom en flaske vin af den ene eller den anden slags.

Men vin er ikke bare vin, for hvis du ikke ved, hvad du laver, kan du nemt komme til at vælge en vin, som slet ikke passer til den menu, du har planer om at servere. Så hvordan får du lige valgt rigtigt?

Fjerkræ og lyst kød

Hvis der står kylling eller andet lyst kød på menuen, er det vigtigt, at du ikke vælger en vin, som er for kraftig, da vinen ellers risikere at overdøve smagene i maden. Vælg derfor en let og tør vin til dine lyse kødretter samt til pasta, sandwiches og salater.

Svinekød og kalvekød

Svin og kalv har en del mere kraft i smagen end kylling, og det bør også reflekteres i dit valg af vin. Her har du brug for en lidt kraftigere rødvin, som på samme tid er blød og frugtig. Denne type af vine går også godt med pizza, mørkere fjerkræ samt ost.

Andebryst, lam og steak

Hvis du skal spise kød med endnu mere saft og kraft, skal du også tage skridtet videre i forhold til vin. Til eksempelvis en god steak eller et andebryst har du brug for en tør, mørk og markant vin, som vil balancere de kraftige smage i maden og fremhæve kødets gode smag.

Krydret mad

Når du serverer krydret julemad eller andet stærk mad, skal du have fat i en endnu kraftigere vin, der kan komplementere og balancere de kraftige smage i maden. Vælg derfor en vin, som er kraftig og krydret.