Vitaminer skal være en del af kosten

Man kan ikke komme udenom vitaminer, hvis man ønsker at have en sund livstil. Man ønsker ikke kun at leve et sundt liv for en selv, men også for ens familie. Det er noget, som man ønsker at videregive til ens børn, men børn efteraber ofte deres forældre, så forandringen starter hos dig.

Varieret kost kan hjælpe en del

En god, velbalanceret og varieret kost med en masse forskellige grønt kan give dig rigtig mange vitaminer naturligt. Der er rigtig mange forskellige vitaminer i grønsager, frugt og bær, som man naturligt kan inddrage i ens kost.

Det er dog ikke alt, som alle kan lide. Hvis man har et kræsent barn eller selv er lidt kræsen, så vil man måske ikke få så meget af visse vitaminer, som man har brug for. Vitaminer er vigtige for at kroppen fungerer optimalt, og man føler sig som den bedste udgave af sig selv.

C-vitaminer gør mere end du tror

Hvis man har kræsne børn, som ikke er så glade for frugt, så kan man hurtigt gå glip af nogle gode C-vitaminer. De findes normalt i citrusfrugter, tomater og andre grønsager, som børn ellers kan være imod i visse periode.

C-vitamin bidrager også til at danne kollagen, som er med til at opretholde en normal funktion og smidighed i huden. Det er også med til at understøtte knogler, brusk og dine tænder. Sidst men ikke mindst, så bidrager C-vitaminer også godt til et sund og stærkt immunsystem. Faktisk bidrager det til en masse godt til din krop.

Hvis ikke man indtager en grønt, frugt og andet, som er rig på C-vitamin, så kan det være en fordel at indtage C-vitamin som tabletter eller andet. Der findes muligheder for indtagelse som passer til alles behov og aldre, så det ikke er et problem.

Snak med din læge

Det er selvfølgelig vigtigt, at man har en samtale med ens læge, inden man begynder at indtage ekstra vitaminer selv. Det kan nemlig være, at man selv har fejlvurderet, hvad ens behov i virkeligheden er, og man derfor skal indtage noget andet.

Din læge kan hjælpe dig med at sørge for, at du indtager de vitaminer, som din krop har behov for. Det gør dog intet, at man selv sørger for at undersøge markedet inden, så man kan indgå i en god samtale med lægen.