Nyd sommerens fester med Corona-venlige snacks

Landet åbner mere og mere op, og derfor kommer der flere og flere fester. Men de snacks, der sædvanligvis ville blive stillet frem, kan nu udgøre en sundhedsrisiko, også selvom den er lille.

Flere og flere er blevet vaccineret, men det er med at passe på, også her på det sidste stykke. Du kan stadig nyde sommerfester med snacks, bare sørg for at holde dem Corona-venlige. Herunder kan du lære mere om, hvad dét indbefatter, og få inspiration og idéer til, hvilke alternativer du kan benytte dig af.

Undgå åbne snacks

Åbne snacks er for eksempel chips i en skål. Der er mange hænder, der dykker derned, og mange mennesker har for vane at slikke fingrene, efter de har spist. Med Corona i omløb er det ikke det smarteste træk at stille snack frem, der står åbne hele aftenen.

Skåret frugt eller mad i form af en snack-buffet tæller også som åbne snacks. Hvis der er risiko for, at folk kan nyse eller hoste på maden, så er det ikke en god idé at have det stående fremme.

Hvis du har kage ved din fest, så find evt. en måde at dække det til, enten med en osteklokke eller sølvpapir, og hav de rette redskaber til at tage med.

Sørg for bestik og håndsprit

Har du snacks stående et bestemt sted, så hav også håndsprit dér. På den måde mindsker du bedst muligt risikoen for spredning af bakterier. Du skal også have det korrekte bestik. Har du kage stående, så er en kagekniv eller -spade en nødvendighed.

Dine gæster skal så vidt som muligt kunne tage snacks over på deres tallerken, uden at de rør ved noget, andre skal spise. Hvis det er muligt, er det en god idé at have nogen stående, der kan skænke op eller udlevere snacks.

Tør evt. bestikket af med sprit med jævne mellemrum, for virkelig at minimere risikoen for spredning. Det kan hurtigt gøres med servietter til formålet eller med nærmeste håndsprit.

Snacks, du kan klargøre på forhånd

Alternativt til åbne snacks kan du have lukkede poser med chips, nødder eller andet lækkert stående fremme. Så kan folk tage en pose og evt. skrive navn på.

Du kan også købe lukkede produkter, som nemt kan deles mellem et par personer i samme gruppe. Det kan fx være lækre snacks fra en hyggepakke eller små chipsposer, der let kan håndteres.

Her under Corona er noget af det værste, du kan have stående, fondue – også selvom det er lækkert. Forsøg at have noget stående, der er let at skærme og tage, og meld ud til dine gæster før festen starter, hvordan du gerne vil have, alting skal fungere.

Er du bekymret for drikkevarer, så bed dine gæster tage deres eget med og skriv navn på det, medmindre der skal blandes. Forsøg at holde orden på de forskellige ting og bevar overblikket. Hvis du kan planlægge fremad, kan du lettere holde tingene under kontrol, og både du og dine gæster kan få en sjov, afslappende og Corona-fri fest.