Guide: Madlavning der giver mere tid i kalenderen

Effektiv madlavning

Hvis du tænker på, hvad der kræver mest tid, når du laver aftensmad med familien, hvad kommer du så på?

  • Planlægning?
  • Indkøb?
  • Madlavningen?
  • Rengøring og opvask efter mad?

Alle disse punkter tager tid, og når du lægger det hele sammen, så kan madlavning blive en tung post i ens kalender. Så hvad kan man gøre for at bruge mindre tid på aftensmad i det store hele. Svaret finder du nord for København.

Bonzo leverer mad, der ikke stjæler meget tid

Det er naturligvis hurtigst at finde noget madlevering på en madleveringsapp. Men selv her kan du fange dig selv bruge meget tid, fordi udvalget er overvældende. Som når et barn træder ind i en legetøjsbutik, og får fortalt at hun kun må tage ét stykke legetøj.

Et bedre alternativ er at have mad, der allerede er lavet, hjemme i huset, og dermed både fjernet behovet for at planlægge og handle ind. Mad der ikke skal skæres, skrælle, skures eller andet. Mad der blot skal varmes op, og kun kræver to gryder, og som gør madlavningen til en leg. Og fordi det kun bruger to gryder, er opvasken minimal.

Så hvad er det her for noget magisk mad, der bliver fremtryllet og sælges fra Nordsjælland?

Først og fremmest er der ikke magi forbundet, men passion for italiensk og fransk mad, som er hvor maden er lavet og råvarerne kommer fra.

Det er ganske enkelt mad, der er konserveret naturligt, så det holder længere og ikke skal opbevares på køl. Det vil sige, at du kan købe det i januar og spise det i april, juli eller december, uden maden har taget skade og stadig smager fantastisk. Der er både retter med kød og veganske færdigretter

Der er chili con carne og chili sin carne, og mange flere retter med og uden kød.

Fælles for dem alle er, at de kræver ikke noget forberedelse. De skal blot varmes op, eller sættes i kog. Glem forklæde, kniv og andre redskaber til tilberedning.

Vi kunne blive ved med at fortælle om alle fordenene. Men det er nemmere, hvis du selv klikker over på bonzo.dk og ser det selv.