Hvilken espressomaskine skal du købe?

Hvis du overvejer at bestille dig en smart espressomaskine, vil du støde på en verden af muligheder. For ikke nok med at der findes mange producenter, så er der også både semiautomatiske, automatiske og fuldautomatiske espressomaskiner på markedet. Men hvad er forskellen egentligt – og hvilken maskine vil vi anbefale?

Semiautomatisk

Når du investerer i en semiautomatisk espressomaskine, får du en model, der også kaldes en manuel maskine. Årsagen er, at du her står for meget af håndværket selv, da maskinen ikke har indbygget kværn og en streamer som mælkeskummer.

Du skal derfor hælde fintmalet kaffe i et portalfilter, som så skal stampes med det formål, at vandet får den rette gennemløbstid i kaffen. Får vandet ikke det, risikerer du en kedelig, tynd og smagløs kop espresso. Fordi maskinen er manuel, skal du naturligvis bruge en kaffekværn (medmindre du kun køber formalet).

Automatisk

En maskine af denne type er lidt en hybrid mellem den semiautomatiske maskine, der blev beskrevet før, og så en kaffeværn. Der er nemlig indbygget kværnfunktion, som klarer den del af brygningen for dig. Du skal derfor kun stå for at streame din mælk, hvis du ønsker at f.eks. nyde en cappuccino.

Maskinen kan naturligvis indstilles, så du får den styrke på kaffen, der behager dig.

Rengøringen kan i mange tilfælde faktisk også være automatiseret, så du blot skal komme de specifikke renseprodukter i maskinen.

Fuldautomatisk

En fuldautomatisk espressomaskine er lig den automatiske i sin brygning, men har en mælkeskummer, der arbejder automatisk. Det vil sige, du blot trykker ind, hvad du ønsker her – altså om du vil nyde en latte, cappuccino eller andet. Typisk er der nemlig mange drikke at vælge imellem, som du bare trykker dig frem til.

Den fuldautomatiske maskine vil desuden meddele dig, når den skal renses, have skiftet filter m.m.

Hvad skal du vælge?

Hvad du skal vælge, afhænger af dine præferencer. Typisk vil de fleste dog foretrækker den automatiske løsning, hvor der hverken er for meget eller for lidt besvær forbundet med at brygge en god kop espresso.

Hvad du skal vælge er dig op til dig selv. Kan du godt lide håndværket og dyrker du kaffen, anbefaler vi en Rocket Appartamento espressomaskine, som er smuk, pålidelig og driftssikker. Denne maskine går i hjertet på kaffeelskere!

Er du til en mere automatisk proces, vil vi anbefale dig at kigge efter en af de mange muligheder hos SAGE eller Delonghi, som også laver fantastiske modeller.