Køb kød med omtanke

Går du op i dyrevelfærd og vil samtidig gerne have lækkert kød, der virkelig smager af noget, findes der heldigvis gode producenter af frilandskød. Det har nemlig betydning for kødets kvalitet og smag, hvordan dyret har haft det, mens det levede. Når du køber kød fra fx frilandskvæg eller frilandsgrise har dyrene tilbragt en stor del af deres liv på græs. Det samme er ikke tilfældet for dyrehold i traditionelle landbrug – her ser dyrene sjældent, og får grisenes vedkommende aldrig, dagslys.

God plads og frisk luft

En frilandsgris har mere plads at boltre sig på, og selv smågrisene får mulighed for at være udendørs. Det samme gælder for kvæget, der får mere halm, mere plads og mere frisk luft. Derfor anbefaler Dyrenes beskyttelse denne form for dyreavl.

Fritgående dyr skal altid have mulighed for at gå i ly for vejret i en hytte eller stald, hvor dyrene skal kunne hvile i halm og have adgang til friskt drikkevand.

Fordele ved at købe frilandskød

I stedet for blot at tage det første det bedste i køledisken i supermarkedet, kan du overveje at besøge en gårdbutik eller købe lækkert frilandskød online. Det er også en mulighed at tegne abonnement på levering af frisk kød lige til døren, ligesom du kender det med kasser med frugt og grønt. Det er nem og tidsbesparende løsning til den travle, kvalitetsbeviste familie.

Frilandsdyrehold får lov til at vokse i naturligt tempo. De fodres ikke med GMO-foder, men spiser græs, urter og grovfoder. Dyr, der har fået lov til at vokse i ro og mag, udvikler kortere muskelfibre, hvilket betyder, at kødet blive mere mørt. Den naturlige opvækst giver en mere naturlig smag, og der er ikke brug for at tilsætte tilsætningsstoffer til det færdige kød. Dyr der får lov at rode i jorden og bevæge sig frit ude som inde, udvikler flere muskler og bliver mere velsmagende.